Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

SM i fågelholk

SM i fågelholk har startat

Tävlingen SM i fågelholk är nu öppen för alla grundskole- och gymnasieklasser. För tionde året i rad anordnas tävlingen i samarbete med Naturskyddsföreningen.

Tävlingsbidrag skickas in digitalt (med bilder) senast 28 februari. En jury väljer sedan ut ungefär tio holkar som går till final. SM i fågelholk avgörs på Nordiska Trädgårdar där finalist-holkarna hängs upp och besökarna får rösta på sin favorit. Det kommer också vara möjligt att rösta på sin favorit på webben. Tre fågelholkar vinner de ärofulla priserna: brons-, silver- och guldholken!

Läs mer här »

Topp tre i SM i fågelholk 2017
1.Guldholk och vinnare av SM i fågelholk 2017 var ”Stubbmonstret”, som tog hem första plats med 2737 röster. Holken var gjord av klass 5-6 i Långasjö skola i Emmaboda.
2.Tävlingens silverholk blev ”Kukuu”. Holken fick 857 röster och var gjord av klass 5A i Adolf Fredriks musikklasser i Stockholm.
3.Bronsholk blev ”Bokholken” med 722 röster, gjord av elever i klass 7 på Bokelundsskolan i Sölvesborg.

Pris för särskilda insatser för fåglarna
2017 års specialpris för särskilda insatser för fåglarna i SM i fågelholk 2017 gick till Löa Friskolas förskoleklas, med motiveringen "För sitt fina pedagogoiska arbete som ger eleverna en relation till fåglar som håller länge, och engagerar många i samhället".

Vad är SM i fågelholk?

SM i fågelholk är en tävling för grundskole- och gymnasieklasser. Utöver guld-, silver och bronsholk delas det ut ett specialpris till den klass som har gjort stor nytta för fåglarna.