Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

 • Var med på en jordnära workshop i Blomlabbet

  Sätt händerna i jorden! I Blomlabbet har du möjlighet att skapa dina egna blomster- och växtarrangemang tillsammans med några av våra bästa florister, kreatörer och trädgårdsmästare. Här kan du även lära dig mer om jord, grönsaker, kryddor och växter. Med professionell handledning får du de bästa tipsen och råden med massor av inspiration. Och det bästa av allt - du får ta med dig din skapelse hem!

  Välkommen till Blomlabbet - en workshop där du tillsammans med inspirerande trädgårdsprofiler, stylister och kreatörer planterar vårens finaste blomstrande krukor, eller grönsaks- och kryddkrukor.

  För bara 100 kronor har du möjlighet att skapa dina egna blomster- och växtarrangemang. Köp biljett till Blomlabbet här »

  Blomlabbet arrangeras av Nordiska Trädgårdar och sponsras av Blomsterlandet. Tillsammans med flera andra namnkunniga trädgårdsprofiler leder trädgårdsmästaren Linda Schilén Blomlabbets workshop.

  Välj bland flera olika workshops:

 • Linda

  Vår och sommarblommor i kruka - komponera som konstnärlig trädgårdsmästare!

  Plantera sommarens kruka. Oavsett om du har en trädgård eller balkong så passar alltid krukor in och är dekorativa att inreda med.

  Sommarens kruka fyller vi med härliga vår och sommarblommor. Men hur ska man tänka för att få planteringen att hålla länge, ända till i höst och samtidigt vara vacker att se på? Vilka växter och färger/former ska man välja?

  Workshopen leds av konstnären och trädgårdsmästaren Linda Schilén, en välkänd trädgårdsprofil som skrivit flera trädgårdsböcker och som regelbundet medverkar på TV4 Nyhetsmorgon som växtexpert.

  Jag vill boka plats i Blomlabbet »

 • Köksträdgård

  Köksträdgården i kruka - tänk som en trädgårdsmästare!

  Att odla egna grönsaker och äta nyskördade smaker direkt från balkongen eller altanen är vardagslyx! Men hur gör man?

  Är det något speciellt man bör tänka på? Vilka sorter ska man välja för att få maximalt med skörd? Allt detta får du svar på under workshopen. Här lär du dig det bästa knepen för få en långlivad plantering som du kan njuta av under hela sommaren, ja ända fram till hösten!

  Workshopen leds av konstnären och trädgårdsmästaren Linda Schilén, en välkänd trädgårdsprofil som skrivit flera trädgårdsböcker och som regelbundet medverkar på TV4 Nyhetsmorgon som växtexpert.

  Jag vill boka plats i Blomlabbet »

 • Emma

  Häxans örtkruka – det gröna husapoteket

  Våra vanligaste kryddväxter går att använda till så mycket mer än bara matlagning. Lär dig använda olika örter till ditt naturliga husapotek och SPA!

  Här får du tips på nya spännande användningsområden för den örtkruka du planterar och tar med dig hem. Du kan välja mellan två olika workshops, Hildegards hjärtevin med persilja eller Örtamulett på liten glasflaska med hänge.

  Workshopen leds av Emma Kronborg, en nutida örtkännare och botanisk hudvårdsterapeut med inriktning på läkeväxter. Hon är grundare av den naturliga hudvårdsserien Rackarungens, samt föreläser och håller kurser i naturlig läkekonst, hudvårdstillverkning, häxor och trolldom.

  Jag vill boka plats i Blomlabbet »

 • Minna

  Inspireras av floristen – gör vårens vackraste bordsdekoration

  Med hjälp av floristens tekniker, härliga vårlökar, vackraste blommor och material från naturen skapar deltagarna ett dekorativt blomsterarrangemang till festbordet, som är både vackert och hållbart. Var beredd på att det kommer bli som godis för ögat!

  Arrangemanget byggs på ett stort fat och kan varieras lätt efter säsong.

  Workshopen leds av blomsterkreatören och författaren Minna Mercke-Schmidt. Minna är en mästare på att skapa fantastiska blomsterarrangemang och har genom åren givit ut flera böcker inom ämnet och skriver i den populära bloggen Blomsterverkstad. Hon är en sann inspiratör!

  Jag vill boka plats i Blomlabbet »

 • Linda

  Fläta växtstöd av pil – praktiskt och vackert!

  Att fläta egna växtstöd till altanens eller balkongens krukodlingar är både roligt och blir mycket dekorativt.

  När sommarblommor och klättrande grönsaker börjat växa kan de behöva ett växtstöd för att inte brytas av vid regn och blåst! Under workshopen lär du dig knepen och skapar de finaste växtstöden av pil.

  Workshopen leds av konstnären och trädgårdsmästaren Linda Schilén, en välkänd trädgårdsprofil som skrivit flera trädgårdsböcker och som regelbundet medverkar på TV4 Nyhetsmorgon som växtexpert.

  Jag vill boka plats i blomlabbet »

 • Gör din egen jord

  Gör din egen jord - grunden till växtkraft!

  Här får du sätta händerna i jorden på riktigt! Grunden till en lyckad odling och skörd är en god jord. Men vad är en god jord och trivs alla växter i samma typ av jord?

  Under workshopen får du blanda din egen jord, kanske fyller du den med både näring, mullämnen, lera och biokol? Du får det bästa jordreceptet och avslutar med att plantera en växt som trivs däri!

  Workshopen leds av jordkännaren Niklas Vestin från Rölunda Gård. En verklig expert inom sitt område! Niklas har en förmåga att dela med sig av sin jordiga kunskap på ett spännande och intressant vis.

  Jag bill boka plats i blomlabbet »
 • Växtterrarium

  Plantera ditt eget växtterrarium - en spännande miniatyrvärld!

  Gör ditt eget superpopulära växtterrarium och lär dig mer om våra vanligaste krukväxter och suckulenter.

  Här presenteras knepen som garanterat hjälper dig att få din plantering att bli lättskött och tålig samtidigt som den skänker glädje under lång tid framöver.

  Workshopen leds av författaren och växtexperten Minna Mercke-Schmidt. Minna är en mästare på att skapa fantastiska idérika växtarrangemang och har givit ut flera böcker inom ämnet samt skriver i den populära bloggen Blomsterverkstad. Hon är en sann inspiratör!

  Jag vill boka plats i Blomlabbet »