Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Skapa din egen idéträdgård och inspirera besökarna

 • idéträdgård

  Skapa din egen ideträdgård

  Idéträdgårdarna på Nordiska Trädgårdar är en underbar plats, mitt i hall C, där besökarna kan koppla av och drömma sig bort. Här finns det även gott om inspiration att hämta och nya idéer att spinna vidare på i sin egen trädgård. När du som kreatör skapar din egen Idéträdgård är det en möjlighet för dig att marknadsföra dig själv och/eller ditt företag. Det här är ett unikt tillfälle att visa upp dina erfarenheter och din kunskap. Ta chansen att imponera på såväl besökare, som framtida uppdragsgivare och jurymedlemmar.

  Ladda ner inspirationsdokument med tidigare års idéträdgårdar »

 • Vem får skapa en ideträdgård?

  Alla är välkomna att anmäla sitt intresse. Oavsett om du är inredare, skulptör, trädgårdsmästare, uppfinnare, konstnär eller något helt annat så är du välkommen! Idéträdgårdarna är en plats där du som kreatör visar upp din kreativitet men även en plats för besökaren att få genomförbara förslag. Din idéträdgård bör alltså innehålla byggnationer och skapelser som går att återskapa i den egna trädgården. Samtliga idéträdgårdar bör exempelvis tåla vatten och byggas av material som tål båda väta och vind.

 • idéträdgård

  Varför ska du vara med?

  Idéträdgårdarna är en av Nordiska Trädgårdars största publikdragare och har en central placering mitt i mässhallen. Med omkring 50 000 besökare blir din trädgård även en bra marknadsföringsplats där du stärker ditt varumärke för framtida affärer. Ge dig själv en utmaning och visa besökarna vad du går för! 

 • Ideträdgårdarna även en tävling!

  Din idéträdgård har möjlighet att vinna guld-, silver eller bronsmedalj. En namnkunnig jury utser vinnaren med stöd av samtliga kriterier: Syfte, helhetsintryck, övergripande design, konstruktion och planering.

  Juryns pris delas ut på mässans första dag. Besökarna kan i sin tur rösta under hela mässperioden. Prisutdelningen av besökarnas val sker på söndagen.

 • idéträdgård

  Årets tema

  Årets tema är "Mixa och maxa". Du som kreatör ska på egen hand tolka temat och skapa en idéträdgård som andas Mixa och maxa!

  En trädgård ska vara lustfylld, rogivande men även underhållande. Den ska inspirera både till skratt och avkoppling. Det är även en plats där vi kan ta ut svängarna ordentligt med allt från träd och växter till vertikala odlingar och oväntade detaljer. Vi är fria att blanda nytt med gammalt och exotiskt med nordiskt. Oavsett om du har en liten balkong eller en stor trädgård – välkommen att mixa och maxa.

 • Vad ingår?

  Om du väljer att delta med en idéträdgård tillhandahåller Nordiska Trädgårdar monteryta, belysning (tross), plastning av golv, intern logistik (truckhjälp) och utställarförsäkring. All övrig teknisk utrustning som beställs extra till idéträdgården debiteras utställande företag.