Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Blomqvist Plantskola

Vi finns i monter C21:30

Blomqvist plantskola, från Pedersöre i Finland, fyller i vår 35 år. Vi är speciellt kända för vårt rikliga och intressanta sortiment av tåliga och vinterhärdiga frukt och bärsorter. Hos oss hittar du också ett stort sortiment av rotäkta rosor, både gamla och helt nya sorter. Utöver detta har vi förstås perenner, prydnadsbuskar, barrträd, klängväxter och mycket mera därtill.
Till Nordiska trädgårdar tar vi med oss gräddan av vårt sortiment! I vår monter hittar du ett stort urval intressanta spöplantor av frukttträd, ovanliga bärväxter, rotäkta rosor, ymptillbehör m.m. Välkommen också för att lyssna på Leif Blomqvist, han håller varje dag föredrag på någon av scenerna. I år har vi en extra stor monter som är till bredden fylld med intressanta växter. Välkomna!
Hitta oss på kartan

 • Fröer, växter, plantor
 • Förlag, tidningar
 • Plantskolor, gardencenter

 • Spöplantor av fruktträd

  Spöplantor av fruktträd. Vi har med oss ett stort sortiment vinterhärdig och ovanliga plantor av äpplen, päron, körsbär, plommon och krikon. Ett-åriga spöplantor som är lätta att bära hem.

 • Blåbärstry eller Honungsbär

  Blåbärstry eller Honungsbär. De nya sorterna av Blåbärstry är bland det godaste du kan ha i din trädgård. Dessutom ett av de absolut mest hälsosamma bären. Blåbärstry innehåller det högsta värdet av aktiva antioxidanter som någonsin uppmätts i något bär. Vi har med oss 12 av de nyaste och godaste sorterna!

 • Havtorn

  Havtorn. Havtornet är det bär som innehåller flest olika sorters vitaminer. En riktig "vitaminbomb" brukar man säga. Svårigheten har varit att hitta lämpliga sorter för våra förhållanden. Vi har med oss de nya sorterna `Eva´ och `Otto´ som är framtagna för oss här i norr. `Eva´ är nästan taggfri, har stora bär och ett stabilt och fint växtsätt. Dessutom betydligt sötare och större bär än hos andra sorter.

 • Körsbärskornell

  Körsbärskornell. Körsbärskornell är ovanliga både i Sverige och Finland. Nya sorter från öst, som mognar tidigt, har gjort odling möjlig även hos oss. Vi har med oss fyra olika sorter, men i begränsad mängd, så skynda dig!

 • Åkerbär

  Åkerbär. Världens godaste bär, så brukar man beskriva åkerbäret. En härlig arom som du inte finner i något annat bär. I vår monter hittar du flera olika sorter.

 • Alaskahallon

  Alaskahallon. Alaskahallonet, `Olympic Double´ är både en nyttoväxt och en prydnadsväxt. Blommen är dubbla och ganska stora. Bären, som mognar i augusti, är vackert röda. Har en måttligare revbildning än andra i samma släkt.

 • Humle

  Humle. En av nyheterna för i år är att vi har med oss många olika humlesorter. För att brygga olika ölsorter behövs det som känt olika humlesorter.

 • Finländska rosor

  Finländska rosor. Både moderna och gamla finländska rosor hittar du hos oss. En av specialiteterna är Pirjo Rautios `Merveille´. Den är mycket eftertraktad och köerna har varit årslånga för att få en ros.

 • Rockii pioner

  Specialpioner. Hos oss hittar du både Itoh-pioner och Rockii-pioner. Förutom alla de Kinesiska pionerna förstås. Kom och välj bland alla skönheter...

 • Ympa dina fruktträd själv

  Ympa dina fruktträd själv. Ympris, grundstammar, ympknivar, ymptape och ympvax hittar du i vår monter. Allt som behövs för att du ska kunna ympa dina fruktträd själv.

  Denna bildkavalkad var bara ett axplock ur vårt sortiment, men bildernas antal var begränsat till 10, så det rymdes inte mera.

Blomqvist Plantskola

Bodövägen 210 685 30  Lepplax Finland