Blomqvist Plantskola

Vi finns i monter A17:11

Blomqvist plantskola startade sin verksamhet för 37 år sedan. Vi är kända för vårt stora och intressanta sortiment av fruktträd, bärbuskar, rotäkta rosor, perenner och mycket mera. Alltid med speciell fokus på vinterhärdighet och kvalitet. Till de olika mässorna i Sverige har vi med oss de mest intressanta växterna ur vårt sortiment. Vår plantskola finns i Österbotten, men våra kunder finns över hela Sverige och Finland, men även i Norge, Island, Ryssland, Danmark och Ryssland. Plantskolans huvudägare, plantskolemästaren Leif Blomqvist, är även en etablerad författare. Utgivningen av hans senaste bok, Våra trädgårdsbär - hälsosam vardagslyx från egen trädgård, sker under mässan.
Hitta oss på kartan

Kategorier

 • Fröer, växter, plantor
 • Plantskolor, gardencenter
 • Ätbart, frukt och grönsaker

Bilder

 • Spöplantor av äpplen, päron, plommon och körsbär

  Spöplantor av äpplen, päron, plommon och körsbär. Både gamla sorter, och helt nya och spännande sorter, hittar du i vår monter. Bl.a. de nya skorvresistenta äppelsorterna från Ryssland, samt nya, stora och vinterhärdiga päronsorter. Även de från Ryssland.

 • Blåbärstry - superbäret som alla talar om

  Blåbärstry - superbäret som alla talar om. Blåbärstryet är helt klart det bär som väckt mest uppmärksamhet på senare tid. I vår monter hittar du ett stort urval av de nya, goda och söta sorterna. Blåbärstry är det bär där man uppmätt de allra högsta nivåerna av antioxidanter, t.o.m. högre än i vilda blåbär. Bäret kallas i öst för "den eviga ungdomens bär"

 • Havtorn - Nya taggfria och härdiga sorter

  Havtorn - Nya taggfria och härdiga sorter. Havtorn är det bär som innehåller flest olika sorters vitaminer. Vi har nöjet att presenterar sorterna `Eva´ och `Otto´. Sorter som har sitt ursprung i Finland, Sverige och Ryssland. Bären är sötare än vanliga havtorn, de är mycket stora och busken är nästan helt utan taggar! Odlas redan med framgång från Skåne i söder till Över-Kalix i norr.

 • Ampelbjörnbär - Balkongbjörnbär

  Ampelbjörnbär - Balkongbjörnbär. Äntligen, efter många års förädling, finns det ett björnbär som lämpar sig för odling på balkongen. Sorten `Dart´s Black Cascade´ blir endast 30 cm hög och har ett vackert, hängande växtsätt som lämpar sig för odling i ampel. Sorten är taggfri och lättodlad.

 • Specialhallon

  Specialhallon. I vår monter hittar du ett stort antal både ovanliga och vanliga sorter av hallon och björnbär. Vad sägs om Lila hallon, Gula hallon som ger två skördar varje sommar, svarthallon, buskhallon, balkonghallon, vinhallon m.m.

 • Årets Ros - och många andra sorter

  Årets Ros - och många andra sorter. Rotäkta rosor från Finland, Sverige och Kanada hittar du i vår monter. T.ex årets ros i Sverige, `Louise Bugnet´, tidigare årets ros i Finland, `Merveille´, `Skedarosen´ och många fler.

 • Rockii buskpion och andra pioner

  Rockii buskpion och andra pioner. Äntligen! Direkt från Kina, flera olika sorter av de vinterhärdiga Rockii - buskpionerna. Eller Gansu som de också heter. Rockii buskpionerna är mycket härdiga och trivs i zonerna 1-5. Hos oss hittar du också många olika sorter av örtartade pioner, även riktiga rariteter. Först till kvarn....

 • Hasselnötter

  Hasselnötter. Att odla hassel har blivit populärt, därför tog vi med oss ett halvdussin intressanta sorter till mässan. Kom i tid, begränsad mängd.

 • Ymptillbehör

  Ymptillbehör. Det är populärt att ympa själv. Hos oss hittar du allt du behöver för att lyckas. Många olika grundstammar till äpple, päron, plommon och körsbär. Dessutom ympknivar, elastisk ymptape, ympris m.m.

 • Bokutgivning - Presentation torsdag 26.3 kl 14,00

  Bokutgivning - Presentation torsdag 26.3 kl 14,00. Välkommen till utgivning och presentation av Leif Blomqvist´s nya bok, på scenen Ätbart, torsdag kl 14.00. Alla som deltar får en rabattkupong på boken. Välkomna!

Erbjudanden

 • Länk till produkten

Kontakt

Blomqvist Plantskola

Bodövägen 210 685 30  Lepplax Finland