Afrikagrupperna

Vi arbetar för en rättvis och hållbar värld!
Genom att bevara jordens fröer går det att bibehålla en biologisk mångfald. Men jordens frövariationer utrotas, mark tas över av kommersiella krafter och de fröer som finns kvar patenteras i en oroväckande takt.

En räddning är de kvinnliga småskaliga bönderna. De är beskyddare av mat, mark och fröer. De är kvinnor som tar hand om familjen, som brukar jorden, som utbildar nästa generationer. Trots det får dessa kvinnor inte sina rättigheter tillgodosedda och inte heller de resurser eller den respekt de förtjänar. Nu under pandemin har hotet förstärkts då lokala marknader tvingats stänga och kvinnor kan inte sälja sina grödor och försörja sig.

Genom att sprida kunskap om jordens aktuella läge, stötta andras kamp för rättvisa och skapa ett ökat intresse för odling går det att vända utvecklingen. Stöd vårt arbete för att fler ska få tillgång till naturliga fröer och rättvisa odlingsmöjligheter.

Läs mer om vårt arbete kopplat till Mat, mark och fröer i vår senaste rapport "Fröaktionen" längre ner under Pressmeddelanden.

Kategorier

  • Fröer, växter, plantor
  • Övrigt

Filmer

Pressmeddelanden

Erbjudanden

  • Länk till produkten
  • Länk till produkten
  • Länk till produkten

Kontakt

Afrikagrupperna

Tegelviksgatan 40 116 41  Stockholm Sverige