Blomster & Bakverk

Vi finns i monter A17:22,A17:23

Ett stort förlag - i personligt format.

På Nordiska Trädgårdar finns vi på plats med ett urval handplockade titlar.
Baka & ta tillvara, Blomster & bakverk, Inred ute, Häxans trädgård och Häxans årstider.

Författare Annelie Andersson är i montern alla dagar och signerar båda sina böcker.
På söndagen finns författare Hella Nathorst-Böös i montern. Varmt välkomna!
Hitta oss på kartan

 • Förlag, tidningar

 • Baka & ta tillvara - Nyhet!

  Baka & ta tillvara - Nyhet! "Med Baka & ta tillvara vill jag inspirera till att baka med det som är i säsong. Jag lyfter fram ett antal råvaror som passar bra att baka med; frukt, bär, grönsaker och kryddor. Att tänka i säsong är både roligt och utmanande. Det finns något fint i att allt har sin tid och att få längta efter en råvara. Att vi tar tillvara snarare än tar för givet. Flera recept kan med små justeringar användas året om. Även i denna bok bakar jag med olika mjölsorter, med och utan gluten. En del råvaror blir också till glass, kräm och marmelad. Följ med på bakresan med säsongens råvaror och låt mig inspirera dig till att se råvarorna som något värdefullt som förgyller bakningen och får smaklökarna att spritta till av glädje." Annelie Andersson

 • Blomster & bakverk

  Blomster & bakverk På sitt alldeles egna personliga sätt bjuder Annelie Andersson på en välfylld bakbok med både bröd, bakverk och andra spännande godsaker. Sådant som passar till vardags men också till kalas. Annelie tar oss genom årets alla säsonger och sätter stämningen för varje årstid. Att hennes stora passion är just blomster, bakverk och fotografi märks i varje bild.

 • Inred ute - Nyhet!

  Inred ute - Nyhet! Leonor Juhl vill med Inred ute inspirera till att planera för utelivet, skapa mysiga ställen på altanen, balkongen eller i trädgården. Från stadsbalkong till villaträdgård.

  – "Jag vill komma med idéer så att de som läser min bok ska få hjälp steg för steg med hur de kan skapa sin alldeles egna magiska uteplats. Att det inte heller är så svårt att få det mysigt. Att försöka tänka på sin trädgård eller uteplats som en förlängning av huset och inreda det mer med ett rumstänk. Din trädgård ska vara en plats där du trivs och kan koppla av, en superviktig plats för återhämtning. Min egen trädgård är mitt andningshål i livet. Där är jag väldigt mycket i nuet och att påta i rabatterna, plantera, slappa och umgås med familj och vänner ger mig så mycket energi och glädje", säger Leonor.

 • Häxans trädgård

  Häxans trädgård Detta är en bok för dig som vill nyttja läkeväxter, så som våra förmödrar gjort i alla tider men med uppdaterad forskning. Uppslagsdelen innehåller foton på 50 läkeväxter i svensk natur och trädgård. Häxans trädgård kombinerar trädgård, hälsa och kulturhistoria i handboksformat. Du får recept på hur läkeväxter kan användas, inte bara medicinskt, utan även i matlagning och hudvård. Boken ger dessutom handfasta tips på hur växterna hittas eller odlas. Häxans trädgård tar även tillbaka en magisk dimension in i våra trädgårdar genom örternas urgamla, viktiga roll i ritualer. När du läst den här boken kommer du garanterat se med andra ögon på det som växer omkring dig.

 • Häxans årstider

  Häxans årstider Om du vill ge din trädgård och vardagen ett magiskt skimmer så läs den här boken. Här berättar häxan hur du tar del av växters visdom hela året. I Häxans årstider - magisk trädgård året runt kan du hämta tillbaka urgammal kunskap som gått förlorad i vårt moderna samhälle. Månad för månad får du inspiration till häxigt pyssel, spådom, tips på förtrollande naturparfymer och fruktbarhetsbullar – allt baserat på växter. Du kommer garanterat se på dina växter med nya ögon när du läst denna bok.

Blomster & Bakverk

Bryggargatan 3 111 21  Stockholm Sverige