Biredskapsdepån

Vi finns i monter C17:12

Drömmer du om myllrande trädgårdsliv, ett par bikupor och gyllene honung? Då har du kommit rätt! Hos oss i Biredskapsdepåns monter får du prata med yrkesbiodlare, titta på bikupor och provsmaka honung av många sorter.

Vi bjuder på provsmakning av honung från olika blommor och naturmiljöer. Alla honungssorterna är naturella utan tillsatser, men med en mycket spännande variation i smakerna. Att provsmaka honung kan jämföras med provsmakning av vin, med alla dess nyanser. Du kan förstås köpa med dig dina favoritsorter.

Dessutom kan vi svara på dina frågor om bin och du får beställa bisamhällen och kupor. Det finns olika kupmodeller som du kan titta och känna på.

På fredagen har vi en gästmedarbetare i montern, textilkonstnären Gunilla Paetau Sjöberg. Vi säljer också ett urval av hennes konsthantverk av tovad ull i montern (alla fyra mässdagarna).
Hitta oss på kartan

Varumärken

 • Årby Rusthåll
 • BeeBox

Kategorier

 • Choklad, nötter, honung & te
 • Hantverk
 • Livsstil & trädgård
 • Redskap, verktyg

Produkter

 • Bikupor

  Bikupor Vi säljer bikupor av det finska märket BeeBox, som är en kupa som används över stora delar av världen.

  Vi har själva valt att använda BeeBox kupor i vår yrkesbiodling, eftersom det är en praktisk kupmodell med många genomtänkta funktioner.

  Kuporna passar lika bra för den mindre hobbybiodlingen. Länk till produkten »

 • Honung från Årby Rusthåll

  Honung från Årby Rusthåll Årby Rusthåll är ett familjeföretag med flera bigårdar runt om i Uppland. Vi är yrkesbiodlare och skördar honungen i omgångar för att få flera sorters honung och kunna dela med oss av de härliga naturliga variationerna. I vår monter kan du provsmaka olika sorter och köpa dina favoriter.

  Honung är ett livsmedel som varierar i både smak och konsistens. Smaken beror i första hand på varifrån bina har samlat sin råvara, blomnektar eller honungsdagg. Vill du veta exakt var bina har varit kan du titta på honungen i mikroskop och se vilka typer av blompollen som finns i honungen. Om det är minst 50% av samma sort i burken så får den säljas som sorthonung, t.ex. lindblomshonung eller ljunghonung. Länk till produkten »

Kontakt

Biredskapsdepån

Årby Rusthåll Lena-Årby 20 743 91  Storvreta Sverige