Blomqvist Plantskola

Vi finns i monter C10:41

Blomqvist plantskola är känd för sitt stora sortiment av vinterhärdiga fruktträd, bärbuskar, rosor och prydnadsbuskar. Vi producerar över 200 olika sorters fruktträd såsom äpplen, päron, plommon och körsbär. Många sorter även för dig som odlar högt uppe i zonerna. Vår monter kommer att vara fylld med intressanta och mer eller mindre ovanliga bär och prydnadsväxter. Leif Blomqvist signerar sin nya bok Våra trädgårdsbär, som var nominerad till Årets Trädgårdsbok.
Hitta oss på kartan

Produkter

 • Havtorn, sprängfyllda med vitaminer.

  Havtorn, sprängfyllda med vitaminer. Vi har med oss nya sorter av havtorn som är lättplockade, söta och nästan utan taggar. Dessutom är det speciellt vinterhärdiga och friska sorter. Sorterna heter Eva och Otto.

 • Blåbärstry eller Honungsbär, kärt barn har många namn.

  Blåbärstry eller Honungsbär, kärt barn har många namn. Blåbärstry är fyllda med antioxidanter, mest av alla bär. Bäret mognar tidigast av alla bär i trädgården. De nya sorterna är jättegoda, söta och helt fria från beskhet. Vad kan man mer begära, jo de är också mest vinterhärdiga av alla trädgårdsbär.

 • Åkerbär och Allåkerbär, många härliga aromer och smaker.

  Åkerbär och Allåkerbär, många härliga aromer och smaker. Åkerbäret är nog det bär som innehåller de mest fantastiska smaker och aromer. Plocka dina egna åkerbär, ur egen täppa. Det kan lätt bli en av sommarens höjdpunkter. Vi har med oss flera olika sorter.

 • Lila Hallon, röda hallon, Gula hallon, Blå hallon och Svarta hallon

  Lila Hallon, röda hallon, Gula hallon, Blå hallon och Svarta hallon Hallonsläktet är stort med oändligt många sorter. I vår monter hittar du en palett av både vanliga och ovanliga sorter, både för balkong och för yrkesodling. På bilden ser du det lila hallonet Glencoe.

 • Äppel, päron, plommon och körsbär

  Äppel, päron, plommon och körsbär Vi har med oss spö-plantor av ett stort antal Finländska fruktsorter. Även nya skorvresistenta sorter finns med. Hos oss hittar du också många av de nya, storfruktiga och vinterhärdiga päronsorterna. Dessutom har vi ett stort sortiment av ympris och ymptillbehör. Allt vad du behöver för att själv ympa dina fruktträd hittar du i vår monter.

 • Kinesiska jätteplommon

  Kinesiska jätteplommon Vi har med oss många olika sorter av de Kinesiska jätteplommonen, som är kända för de stora frukterna, den goda vinterhärdigheten samt de smakfulla och sötsyrliga frukterna.

 • Specialpioner

  Specialpioner Vi har med oss många olika sorter av örtartade pioner, bl.a. dillpioner och svavelpioner. Dessutom har vi kraftiga plantor av nya och efterfrågade sorter. Kom och fynda, kom i tid!

 • Rotäkta buskrosor, både Finländska och Kanadensiska.

  Rotäkta buskrosor, både Finländska och Kanadensiska. Rotäkta rosor har många fördelar. Hos oss hittar du både Finländska och Kanadensiska rariteter, som är både vackra och spektakulära. På bilden syns den iögonenfallande rosen Campfire, som ändrar färg över tid. Dessutom är den vinterhärdig!

 • Leif Blomqvist´s nya bok Våra Trädgårdsbär

  Leif Blomqvist´s nya bok Våra Trädgårdsbär Under mässan har du möjlighet att köpa ett signerat exemplar av Leif´s nya bok Våra Trädgårdsbär. En gedigen bok på drygt 260 sidor, som blev nominerad till Årets Trädgårdsbok 2020.

Filmer

Kontakt

Blomqvist Plantskola

Bodövägen 210 685 30  Lepplax Finland