Årets balkonger 2019

Balkongerna är en utställning där du som besökare kan inspireras av nya idéer, få tips och se hur du kreativt kan inreda din egen balkong eller uteplats.

Här nedan hittar du information om alla årets balkonger som finns att upptäcka och beundra på Trädgårdsmässan 21-24 mars. Välkommen att inspireras av årets balkongutställningar!

Balkongerna även en tävling
På plats kan du som besökare rösta på din favorit! Prisutdelningen av besökarnas val sker på söndag den 24 mars, på Pelargonscenen kl. 15:30.

På mässans första dag delar även en namnkunnig jury ut de prestigefyllda priserna guld-, silver- och bronsdiplom till tre vinnande balkonger som uppfyller och överträffar förväntningarna.

Se årets vinnare här
Trädgård för alla

Trädgård för alla - Härodlat, närodlat och återbrukat

Företagets namn: Skillebyholms Trädgårdsutbildning
Kreatör: Jeanette Söderlund
Balkongens namn: Trädgård för alla - Härodlat, närodlat och återbrukat

Vinnare av Årets balkong 2019 i besökarnas val och juryns val! »

Beskrivning av balkongen: För många känns drömmen om en egen trädgård långt bort att förverkliga. -Inte alls, säger vi! Den som har en balkong har alla möjligheter att skapa en liten trädgård, endast fantasin sätter gränsen. Med vårt bidrag vill vi visa hur alla, oavsett ekonomisk status, kan nyttja den yta man har och med enkla medel skapa en fantastisk trädgård. En plats för kreativitet, umgänge och återhämtning. Med fokus på odling och miljösmarta materialval jobbar vi på höjden och bredden och vi använder växter som är anpassade till ett föränderligt nordiskt klimat. Vi bjuder in Det vilda och kontrollerade på vår avgränsade yta.

Sponsorer: Odlagrönt Stockholm, Vildrot AB, Nya Eriksbo plantskola, Granerfeldts Trädgårdscenter, Hasselfors Garden, Ekenäs Trädgård AB.

Undergrowth

Undergrowth – I samarbete med Naturen

Företagets namn: Undergrowth
Kreatör: Maria Svennbeck / Pim Bendt
Balkongens namn: Undergrowth – I samarbete med Naturen

Vinnare av brons i Årets balkong 2019, juryns val.

Beskrivning av balkongen: En balkong i kreativt samspel med naturen där vi får återkoppla och koppla av. Här hämtar vi kraft och inspiration till förändring. Våra hjärtan börjar bulta grönt. Gränser suddas ut. Vi inspireras av skandinavisk flora och vad vår närmiljö har att ge efter säsong. I stort och smått. Naturliga material behandlas med traditionella och miljövänliga metoder. Skapandet accentuerar växternas gång. En gränslös balkong. 

Sponsorer: Gjord i samarbete med skogarna i Stockholms län.

Just Pleasure

Just pleasure

Företagets namn: AO i Trädgården
Kreatör: Annika Olstedt
Balkongens namn: Just pleasure

Beskrivning av balkongen: Med tåliga små träd, buskar och perenner får du en balkong att njuta av under en lång tid av året. Grönt och lummigt och minimalt med skötsel.
Belysning ger en extra dimension - med ljus och växter bildas vackra tavlor i dina fönster att njuta av när du är inne, och lockar till att sitta ute länge på kvällen och bara mysa. Just for pleasure.

Evas trädgårdscafé

Evas Trädgårdscafé

Företagets namn: Eva Forsberg
Kreatör: Eva Forsberg
Balkongens namn: Evas Trädgårdscafé

Beskrivning av balkongen: Jag vill gestalta mitt sommarparadis genom Evas Trädgårdscafé. En plats att njuta i, stor som liten, gammal som ung.

Sponsorer: Smultrongården, Kinoko, Blanca Design, Iris Blomsteraffär, Rosengatans lilla affär och café.

Älskling kan vi inte åka till Italien?

Älskling, kan vi inte åka till Italien?

Företagets namn: Bernehagen
Kreatör: Niclas Bernehagen
Balkongens namn: Älskling, kan vi inte åka till Italien?

Beskrivning av balkongen: Alla kanske inte har råd, tid eller möjlighet att åka till Italien. Låt oss då istället ta med Italien hem till balkongen, här på hemmaplan i Sverige.

Sponsorer: Skyltmax, Weland Aluminium, House doctor, Arvidssons, Hässelby blommor, Studio B3, & SMD Design.

Pandora

Pandora

Företagets namn: Systrarnas Trädgårdshandel AB
Kreatör: Linda Ettehag och Gabrielle Ettehag
Balkongens namn: Pandora

Vinnare av silver i Årets balkong 2019, juryns val.

Beskrivning av balkongen: Nyfikenheten på det ovanliga och annorlunda kombineras med det ursprungliga behovet av att odla sina egna grönsaker. Drömmen och tekniken går hand i hand.

Sponsorer: LightsOn, Wexthuset, Nelson Garden, Hasselfors garden

Häxans årstider

Häxans Årstider

Företagets namn: Häxans Trädgård
Kreatör: Hella Nathorst-Böös
Balkongens namn: Häxans Årstider

Beskrivning av balkongen: Häxan använder de magiskt välgörande krafterna från växter i både trädgård och vildmark, året runt.

Ser du mig?

Ser du mig?

Företagets namn: Brandstationen
Kreatör: Ann-Kristin Svanberg / Christian Quaglia
Balkongens namn: Ser du mig?

Beskrivning av balkongen: En plats för njutning och gemenskap, allt skapat med ett lekfullt sinne som är mycket vilt och ytterst lite kontrollerat! Välkomna!

Sponsorer: Wikholm form, Globen Lightning, Rba Present & Design och Tigron & Floyd.

I Hildegards trädgård

I Hildegards trädgård

Företagets namn: Hildegards trädgård
Kreatör: Annika Norin, Viriditas i Gävle
Balkongens namn: I Hildegards trädgård

Beskrivning av balkongen: I Hildegards trädgård och hus spirar grönkraften. Här odlar, tillreder och använder jag den kunskap som Hildegard von Bingen tecknade ner redan på 1100-talet. En Helhetslära och palett att använda i vår tid. På min balkong träffas min "Hildegard-grupp" regelbundet för att tillsamman lära oss mer. Här planerar vi kommande äventyr i trädgården, i köket och på resor. Det är förväntan i luften! Snart kommer dom!

Årets balkonger tidigare år

Se vilka som vann utmärkelsen Årets balkong tidigare år på Trädgårdsmässan.

Se tidigare balkonger här