Årets balkonger 2023

Balkongerna är en utställning där du som besökare kan inspireras av nya idéer, få tips och se hur du kreativt kan inreda din egen balkong eller uteplats.

Här nedan hittar du information om alla årets balkonger som finns att upptäcka och beundra på mässan. Välkommen att inspireras av årets balkongutställningar!

Balkongerna även en tävling
På plats kan du som besökare rösta på din favorit!

På mässans första dag delar även en namnkunnig jury ut det prestigefyllda priset Vinnaren av Juryns val, till den balkong som uppfyller och överträffar förväntningarna.

Vinnande balkonger 2023

 

Bubbel på balkongen - vinnare, juryns val

Bubbel på balkongen
Vinnare av Juryns val 2023!

Välkommen till vår bubblande blomstervärld! En prunkande floristisk blomsterdröm där frodigt grönskande plantor och blommande växter  bildar en oas. Ett utrymme  för såväl avkopplande  ensamhäng som energisprudlande umgänge. En plats att slappna av i stilla ensamhet eller för att umgås tillsammans, där den kreativa platsen förändras i takt med säsongen. Här får vissa växter nytt uttryck i vas och skål som snittblomma efter att de varit planta på rot.  Andra får vara trogna följeslagare genom alla årstider och bildar interiör tillsammans med övriga möbler och rekvisita.. En plats att vistas på oavsett tid på dygnet och tillfälle, vår balkong är lika mycket ett sinnestillstånd som en plats, gjord för att kunna skifta efter våra behov. Ibland för sprudlande  bubbliga idéer och kreativt skapande, ibland för mer porlande stillsamma samtal eller för att sluta ögonen och lyssna till humlans rogivande surr. Hos oss är alla välkomna och här  får samspelet med naturen ta stor plats och växtligheten är också den viktigaste gästen på vår balkong. Varmt välkomna att göra oss sällskap hälsar Heidi och Sara-Lisa 

Juryns motivering: Balkongen med estetisk wow-faktor och färgstämd harmoni som får oss alla i juryn att vilja slå oss ner och ta ett glas bubbel - eller två!

Kreatör: Floristerna Mikkonen/Ludvigsson, Florist Heidi Mikkonen AB samt Sara-Lisa Flowers & Friends AB.


Trädkojan juryns val 2023

Trädkojan
Vinnare av Juryns val 2023!

Ett krypin högt ovanför marken där du kan försvinna in i en annan värld. Balkongen med tema trädkoja är en vuxlig lekfull tillflykt där barnets drömmar flyter ihop med mognare idéer och funderingar.

Juryns motivering: en lekfull plats för både stora och små som återanvänder det naturen ger på ett nyskapande fält. Vem vill inte ha en trädkoja på balkongen?

Kreatör: Linnea Hagö, Hagö Trädgårdar, hagotradgardar

 

En plats för alla sinnen

En plats för alla sinnen

Här finns plats för både en middag på tu man hand och avkoppling för en stunds vila. Vackra blomsterdekorationer och kransar för inspiration och njutning. Dofter av ljuvliga kryddor och växter för tankarna till varma platser. Kreativa lösningar för odling på liten yta av både blommor och ätbart.

Kreatör: Malin Björkholm

Hemester i Italien
Vinnare besökarnas val 2023!

När du öppnar din balkongdörr ska alla dina sinnen gå igång på Italien. Syn, hörsel, känsla, doft och smak!

Kreatör: Eva Petersson och Linnéa Aulén 
Sponsor: Löthnergården inredning och blomster

färgglatt frodigt och festligt


Färglatt, frodigt och festligt 


Lämna vardagen och kliv ut på balkongen för glädje, fest och blomsterfrossa. Kreativa lösningar och färgglada idéer.

Kreatör: Anna Ahlholm 
Sponsor: Blomsterboda och Lagerhaus

Njutsikten


Njutsikten

En modernt inredd balkong med havs- eller sjöutsikt. Fokus är på utsikten och det marina temat förstärker känslan av närhet till havet.

Kreatör: Rose-Marie Friberg 
Sponsor: Ericssons Trädgårdsklubb, Busfröna, Ideatolove

trivsamt och funktionellt


Trivsamt och funktionellt

En plats där en egen odling får plats, en plats att ta en lunch eller fika i solen, en plats där man även kan jobba hemifrån. Ett ombonat och modernt uttryck i en vilsam atmosfär.

Kreatör: Laila Löfgren, Sweed Design 
Sponsor: Sweed Design

himmelsk glädje


Himmelsk glädje


Drömmen om en prunkande oas av härliga grönsaker och blommor.

Kreatör: Malin Österberg, Dekorfabriken 
Sponsor: Grönsakshallen Sorunda, Stora Tollby Gård, Stenhuse Gård, Orto Novo

Under the cherry tree 


Under the Cherry tree

It is a balcony, inspired by being under av cherry tree by the sea.

Kreatör: Gina Wide

Semester för en dag


Semester för en dag

Vi knyter an till den tid vi lever i, då dyra semesterresor känns allt mer omöjligt. Vi har alla hört ordet hemester, men vad är en balkongsemester? Hur mycket semesterliv kan man skapa på 8 kvadrat? Låt oss testa!

Kreatör: Trädgårdstid

 

 

 

 

Årets balkonger tidigare år

Se vilka som vann utmärkelsen Årets balkong tidigare år på Trädgårdsmässan.

Se tidigare balkonger här