Berg & Nycander

Berg & Nycander (Vitavia)

Ett stilrent växthus att odla i – och kanske använda som uterum. Hos Berg & Nycander finns växthus från Vitavia som passar för olika behov. För vd Caroline Sandberg är det viktigt att vara med på Nordiska Trädgårdar för att erbjuda kunden att kunna titta och känna på växthusen innan ett köp görs.

Berg & Nycander driver grossistverksamhet och Caroline Sandberg, vd, har lång erfarenhet av mässan.
– Vi sålde vårt första växthus på en mässa i mitten av 80-talet, sen dess har vi varit på plats varje år, säger hon.

Varför är det viktigt att vara med på Nordiska Trädgårdar för er?
– Vi visar produkterna och kunderna kan komma och titta och känna på växthusen. Eftersom butiker idag inte har visningshus, är det viktigt för många att kunna komma och se växthusen på riktigt. Många kunder på Nordiska Trädgårdar kommer väldigt väl förberedda. De är pålästa och har med sig frågor.  

Vad ser du själv fram emot på Nordiska Trädgårdar?
– Det är roligt att prata med alla pålästa kunder. Det är fullt drag varje dag mellan 11 och 16. Vi träffar många gamla kunder också som kommer tillbaka och vill berätta hur bra det blev.

Vad är viktigt att tänka på när man köper växthus?

– Materialet är viktigt, ju mindre växthus man har desto svårare blir det att hålla temperaturen så att det inte blir för varmt. Då behöver man ha ett växthus i isolerplast. Om man ska ha ett större växthus tycker jag att det ska vara glas. Om man lägger pengar på ett större växthus så ska det vara elegant.

Vilken grund behövs?

– Det behövs en utegrund. Det är viktigt att växthuset får en riktig grundsättning. En noggrant byggd grund underlättar monteringen av växthuset

Vad tar ni med till Nordiska Trädgårdar 2019?
– Vi kommer att ta med ett litet väggväxthus med isolerplast. Det går att börja använda tidigare på säsongen eftersom det håller värmen bättre. Dessutom blir det ytterligare något växthus. Sen kommer vi också att ta med en nyhet, ett gasolbord. Det är ett bord med en gasoleld i mitten. Det ger både värme och hög mysfaktor, säger Caroline Sandberg.

 

Intervjun gjordes i november 2018 inför Nordiska Trädgårdar 21-24 mars 2019.