FOR

Välkommen till FOR, Fritidsodlingens Riksorganisation

Vi bjuder på kunskap & inspiration – i år i digital form!

Fritidsodlingens Riksorganisation, FOR, är samarbetspartner till Nordiska Trädgårdar. Vi arrangerar yrkesseminarier och föredragsserien samt den traditionella Rådgivningsgatan – samlingspunkt för alla vetgiriga besökare och fritidsodlare.

I år träffar ni våra olika intresseföreningar och systerorganisationer – för kunskap, rådgivning, aktiviteter och trädgårdsgemenskap – i digital form. Här ett smakprov på våra aktiviteter. Fler hittar ni i föredragsserien och i våra föreningars digitala montrar.

Träffa FOR & alla medlemsorganisationer här!

Frågan är fri

För möten och trädgårdsrådgivning ses vi på länk via Zoom eller telefon – enligt tider i respektive monter!
I FORs monter träffar du våra nationella rådgivare och hos Koloniträdgårdsförbundet kunniga kolonister i ett digitalt café – frågan är fri!

Trädgårdsrådgivningen nås året runt här!

Våra föreningar

Se alla våra föreningar, inbjudna organisationer och utställare på Nordiska Trädgårdar 2021 här!

Se alla föreningar här!

Barnaktiviteter

Barnen är välkomna – föreningar har aktiviteter för barn och vuxna i sina digitala montrar – rita en växt, delta i frågesport eller spela ett spel – alla kan delta – men odla på riktigt gör vi hemma i år!

Favoritväxter

Är du intresserad av fröodling och kulturarvsgrödor är Sesam din förening. Kålrotsakademien berättar om kålrotens historia och kuriositeter. Årets ört röstar du på hos Örtasällskapet. Kandidaterna är portlak, ramslök, vinterkyndel, dragon och tusensköna. Hos Pelargonsällskapet, Saintpauliasällskapet och Hoyasällskapet väljer du andra favoriter.

Nyfiken på

Är du nyfiken på hur man odlar i vatten är det Hemmaodlat som har svaren. Och vill du veta mer om rhododendron och magnolior söker du dig till Rhododendronsällskapet och rosorna har naturligtvis sitt eget Rosensällskap. Du kan själv föröka rosor – visste du det?

Försäljning

Ett brett utbud av ympris av både äpplen och päron hittar ni hos Pomologiska Sällskapet. Andra föreningar säljer sticklingar och frön och har kurser och egna skrifter att erbjuda – produkter ni har svårt att hitta någon annanstans – passa på!

Medlemstidningar

Som medlem i en av våra trädgårdsföreningar ingår en medlemstidning. I Svensk Trädgårds monter kan du bläddra i Hemträdgården och hos kolonisterna i Koloniträdgården. FOBOs tidning heter Odlaren och vems tidning Trädgårdsamatören är hörs på namnet. Det lönar sig att vara med i en trädgårdsförening – kunskapen och gemenskapen växer!

Hej Gunnel Carlson!

Till föredragsserien har vi bjudit in Gunnel Carlson – hör henne samtala med bl a Trädgårdamatörerna, Orkidésällskapet, Permakultur och Gesneriasterna. Här berättar Blomstervännerna om ätliga blommor och Dahliasällskapet lär oss dela knölar.

Om föredragsserien ➔