Barnaktiviteter

Barnaktiviteter på Trädgårdsmässan

Här finns något roligt för såväl stora som små besökare! Ta med barnen på skattjakt med roliga odlingsutmaningar hos FOR, Fritidsodlingens Riksorganisation (A03:21), och upptäck odlingsglädjen på Barnens Ärtgrodd hos Nelson Garden (A06:28).

Skattjakt med roliga odlingsutmaningar

Hos mässans samarbetspartner Fritidsodlingens Riksorganisation, FOR, anordnas en skattjakt på temat djur och natur för alla barn. I FORs monter A03:21, vid informationsdisken, hämtar du din skattkarta där målet är att samla stämplar genom att utföra olika uppdrag hos de utställande föreningarna. Det kan exempelvis handla om att provsmaka en chili hos Svenska Chilepepparföreningen (A04:30) eller svara på tre frågor om pioner hos Svenska Pionsällskapet (A02:02).

När fem stämplar är insamlade byts kartan mot en fin present. Hos FOR finns också en lugn läshörna med trädgårdslitteratur för barn.

Barnaktiviteter

Upptäck odlingsglädjen på Barnens Ärtgrodd

På Barnens Ärtgrodd, i regi av Nelson Garden (A06:28), får alla barn så ärtskott i en kruka och ta med sig hem. Här hittar du fröer, krukor, jord och vattenkannor.

– Ärtorna kan odlas inne och de jättegoda skotten klipps av och växer upp igen och igen, åtminstone två gånger. Ett roligt minne från mässan som ger ett snabbt resultat – perfekt för de yngsta odlarna, menar Ulf Fransson på Nelson Garden.