Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

nordiska trädgårdar

Om Nordiska Trädgårdar

Den ledande trädgårdsmässan i Norden

Välkommen den 21-24 mars 2019 på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Träffa 350-400 utställare, inspireras av balkonger och trädgårdar, handla växter och redskap och gå på flertalet seminarier med experter, inspiratörer och trädgårdsprofiler. Här hittar du ett brett sortiment med produkter och växter till din trädgård.

Nordiska Trädgårdar arrangeras i samarbete med FOR, FritidsOdlingens Riksorganisation.
Trädgårdsmässan ägde rum 22-25 mars 2018.

Det här är Nordiska Trädgårdar

 • Årets balkong

  Årets Balkong är en balkongutställning full av inspiration, kreativitet och nya idéer. Här kan du som besökare hämta inspiration, se nya trender och fånga upp konkreta idéer som du kan anpassa till hemmet, balkongen eller uteplatsen.

  Deltagarna i balkongutställningen 2018 »

 • Årets idéträdgård

  Idéträdgårdarna är en underbar plats, mitt i hall C, där besökarna kan koppla av och drömma sig bort. Här finns det även gott om inspiration att hämta och nya idéer att spinna vidare på i sin egen trädgård.

  Deltagarna i idéträdgårdsutställningen 2018 »

 • Blomlabbet

  Sätt händerna i jorden på Nordiska Trädgårdar! Här har du möjlighet att skapa dina egna blomster- och växtarrangemang tillsammans med några av våra bästa florister, kreatörer och trädgårdsmästare.

  Varje år finns ett antal workshops att välja mellan. Blomlabbet 2018 innehöll workshops där du kunde skapa en köksträdgård i kruka, lära dig om det gröna husapoteket, göra vårens vackraste bordsdekoration, fläta växtstöd i pil, göra din egen jord och plantera ditt eget växtterrarium.

  Blomlabbet är en populär aktivitet och kan bli fullbokat innan mässan öppnar, så håll utkik efter biljettsläppet för att säkra din plats!

 • SM i fågelholk

  Tävlingen SM i fågelholk är öppen för alla grundskole-  och gymnasieklasser. Varje år presenteras en guld, silver och bronsholk. Naturskyddsföreningen anordnar tävlingen i samarbete med Stockholmsmässan. Samtliga bidrag som gått hela vägen till final finns uppsatta på mässan för besökarna att se.

  Läs mer om SM i fågelholk här »

 • Öppna föredrag

  Varje år erbjuds omkring 200 öppna föredrag på tre olika scener under mässdagarna. Mässans scener heter Botanisera, Ätbart och Pelargon. Föredragsprogrammet arrangeras av FOR, FritidsOdlingens Riksorganisation.

  Scen Botanisera är Fritidsodlarnas egen scen, där de flesta föreläsarna är knutna till en förening och har sin specialkunskap i fokus. På scen Ätbart handlar det om ätbara grödor och på scen Pelargon blir det prisutdelningar och inspiration till allt annat som hör trädgården till.

  Se programmet under mässan 2018 »

 • Utställare med allt inom trädgård

  Nordiska Trädgårdar erbjuder ett brett sortiment med produkter, växter och tjänster till din trädgård, under ett och samma tak. Utställarna på Nordiska Trädgårdar säljer växter, blommor, redskap, trädgårdsmaskiner, växthus och mycket mer.

  Här finns allt för din trädgård. Välkommen att shoppa loss inför våren och sommarens trädgårdsfest!

  Alla utställare på mässan 2018 »

Filmer Nordiska Trädgårdar