Nordiska Trädgårdar
Köp biljett!

Om Trädgårdsmässan

Trädgårdsmässan, Nordiska Trädgårdar, är den största och populäraste trädgårdsmässan i Norden.

Trädgårdsmässans utbud
Träffa utställare, rådgivare och profiler inom trädgårdsvärlden och inspireras av utställningar, seminarier och aktiviteter där du som besökare får lära dig av experter och sätta händerna i jorden. Här kan du under fyra dagar handla allt till trädgården, balkongen, kolonilotten, odlingen och utemiljön samt få med dig massor av ny kunskap och idéer för hem och trädgård. Få med dig hem den rådgivning du behöver och inspiration som du kan applicera på din egen trädgård eller balkong. Här finns experter inom trädgård, odling, växter, trädgårdsdesign, blommor och fritidsodling.

Nästa mässa: 30 mars–2 april 2023

Trädgårdsmässan arrangeras i samarbete med FOR, FritidsOdlingens Riksorganisation.

Trädgårdsmässan arrangeras på Stockholmsmässan i Älvsjö. Hitta hit »

 

Det här är Trädgårdsmässan

Årets balkong

Årets Balkong är en balkongutställning full av inspiration, kreativitet och nya idéer. Här kan du som besökare hämta inspiration, se nya trender och fånga upp konkreta idéer som du kan anpassa till hemmet, balkongen eller uteplatsen.

Balkonger från tidigare år

Årets idéträdgård

Idéträdgårdarna är en underbar utställning där besökarna kan koppla av och drömma sig bort. Här finns det även gott om inspiration att hämta och nya idéer att spinna vidare på i sin egen trädgård.

Idéträdgårdar från tidigare år

Årets Pelargon

Varje år presenteras Årets pelargon på Trädgårdsmässan. Pelargonen avtäcks på premiärdagen (torsdag). Att få presentera Årets Pelargon har för många ansetts som ett hedersuppdrag. Årets pelargon finns att köpa på plats hos många utställare.

Årets pelargon

Blomlabbet

Varje år finns ett antal workshops att välja mellan i Blomlabbet. Skapa egna blomsterarrangemang tillsammans med florister, kreatörer och trädgårdsmästare. Blomlabbet är en populär aktivitet som kan bli fullbokat innan mässan öppnar, så håll utkik efter biljettsläpp för att säkra din plats.

Rådgivningsgatan

FritidsOdlingens Riksorganisation (FOR) driver varje år den uppskattade rådgivningsgatan. Här kan du ställa frågor om allt som rör fritidsodling till föreningens nationella rådgivare, medlemsorganisation och ett antal andra kunniga utställare. Fritidsodlarnas medlemsföreningar finns på plats med egna montrar.

SM i fågelholk

Tävlingen SM i fågelholk är öppen för alla grundskole-  och gymnasieklasser. Varje år presenteras en guld, silver och bronsholk. Naturskyddsföreningen anordnar tävlingen i samarbete med Stockholmsmässan. Samtliga bidrag som gått hela vägen till final finns uppsatta på mässan för besökarna att se.

Läs mer här

Öppna föredrag

Varje år erbjuds en stor mängd olika föredrag på Trädgårdsmässans scener. Föredragen fokuserar på kunskap och inspiration. Perfekt som en paus i shoppandet och ett tillfälle att få med dig hem praktiska tips och idéer att applicera i just din trädgård eller ditt hem. Planera ditt besök till mässan genom att kika på scenernas program för att se vad som intresserar dig.

Utställare med allt inom trädgård

Trädgårdsmässan erbjuder ett brett sortiment med produkter, växter och tjänster till din trädgård, under ett och samma tak. Utställarna säljer växter, blommor, redskap, trädgårdsmaskiner, växthus och mycket mer. Här finns allt för din trädgård. Välkommen att shoppa loss inför våren och sommarens trädgårdsfest!