Nordiska Trädgårdar

Om Trädgårdsmässan

Trädgårdsmässan, Nordiska Trädgårdar, är den största och populäraste trädgårdsmässan i Norden. Här finns omkring 350-400 utställare, inspirationsutställningar och seminarier med experter, trädgårdsprofiler och inspiratörer. Som besökare kan du handla allt till trädgården, balkongen, kolonilotten och utemiljön och få med dig hem den rådgivning du behöver. 

Digitalt event: 25-28 mars 2021
Nästa fysiska mässa: 31 mars-3 april 2022

Trädgårdsmässan arrangeras i samarbete med FOR, FritidsOdlingens Riksorganisation.

Trädgårdsmässan arrangeras på Stockholmsmässan i Älvsjö. Hitta hit »

 

Det här är Trädgårdsmässan

Årets balkong

Årets Balkong är en balkongutställning full av inspiration, kreativitet och nya idéer. Här kan du som besökare hämta inspiration, se nya trender och fånga upp konkreta idéer som du kan anpassa till hemmet, balkongen eller uteplatsen.

Balkongerna 2019

Årets idéträdgård

Idéträdgårdarna är en underbar utställning där besökarna kan koppla av och drömma sig bort. Här finns det även gott om inspiration att hämta och nya idéer att spinna vidare på i sin egen trädgård.

Idéträdgårdarna 2019

Årets Pelargon

Varje år presenteras Årets pelargon på Trädgårdsmässan. Pelargonen avtäcks på premiärdagen (torsdag). Att få presentera Årets Pelargon har för många ansetts som ett hedersuppdrag. Årets pelargon finns att köpa på plats hos många utställare.

Årets pelargon

Blomlabbet

Varje år finns ett antal workshops att välja mellan i Blomlabbet. Skapa egna blomsterarrangemang tillsammans med florister, kreatörer och trädgårdsmästare. Blomlabbet är en populär aktivitet som kan bli fullbokat innan mässan öppnar, så håll utkik efter biljettsläpp för att säkra din plats.

Rådgivningsgatan

FritidsOdlingens Riksorganisation (FOR) driver varje år den uppskattade rådgivningsgatan. Här kan du ställa frågor om allt som rör fritidsodling till föreningens nationella rådgivare, medlemsorganisation och ett antal andra kunniga utställare. Fritidsodlarnas medlemsföreningar finns på plats med egna montrar.

SM i fågelholk

Tävlingen SM i fågelholk är öppen för alla grundskole-  och gymnasieklasser. Varje år presenteras en guld, silver och bronsholk. Naturskyddsföreningen anordnar tävlingen i samarbete med Stockholmsmässan. Samtliga bidrag som gått hela vägen till final finns uppsatta på mässan för besökarna att se.

Läs mer här

Tre scener med fullspäckat program

Varje år erbjuds omkring 200 öppna föredrag på mässans tre scener; Botanisera, Pelargon och Ätbart. Scen Botanisera är Fritidsodlarnas egen scen. På scen Ätbart handlar det om ätbara grödor och på scen Pelargon blir det prisutdelningar och inspiration till allt annat som hör trädgården till.

Utställare med allt inom trädgård

Trädgårdsmässan erbjuder ett brett sortiment med produkter, växter och tjänster till din trädgård, under ett och samma tak. Utställarna säljer växter, blommor, redskap, trädgårdsmaskiner, växthus och mycket mer. Här finns allt för din trädgård. Välkommen att shoppa loss inför våren och sommarens trädgårdsfest!