Årets balkong

Skapa en balkong och inspirera besökarna

Balkongerna är en utställning där besökare kan inspireras av nya idéer och se hur man kreativt kan inreda sin egen balkong. Här kan du som kreatör visa upp nya trender och ge besökarna förslag på hur de själva kan göra med sin balkong eller uteplats. Att skapa en balkong är för dig ett tillfälle att marknadsföra dig och/eller ditt företag och få publicitet på Trädgårdsmässans webbplats, sociala medier, nyhetsbrev och mässtidning.

Balkonger från tidigare år

Att skapa en balkong

Årets Balkong på Trädgårdsmässan är en balkongutställning full av inspiration, kreativitet och nya idéer. Om du har tröttnat på din nuvarande balkong eller uteplats – besök inspirationsbalkongerna för att hämta inspiration, nya trender och konkreta idéer som du kan anpassa till hemmet, balkongen eller uteplatsen.

Möjlighet för marknadsföring
När du som kreatör skapar din egen balkong är det en möjlighet för dig att marknadsföra dig själv och/eller ditt företag. Balkongutställningen är en unik marknadsföringsplats och ett tillfälle att visa vad du går för. Ta chansen att imponera på såväl besökare, som framtida kunder och jurymedlemmar.

Vem får skapa en balkong?
Alla är välkomna att anmäla sitt intresse till ansvarig projektledare Lina Eklund.

Balkong: Trädgård för alla

Därför ska du vara med

Balkongutställningen är en av Trädgårdsmässans populäraste publikdragare. Med omkring 58 000 besökare blir din balkong en bra marknadsföringsplats där du stärker ditt varumärke, väcker intresse hos nya kunder och ger inspiration till besökarna. Våra besökare består av privatpersoner och personer verksamma inom trädgårdsbranschen.

När du skapar en balkong får du även publicitet och marknadsföring i våra kanaler såsom webbplats, sociala medier, nyhetsbrev och mässtidning.

Trädgårdsmässan står för en del av byggnationskostnaderna som tross, plastning av golv och intern logistik. För att få veta mer, kontakta projektledare Lina Eklund.

Ge dig själv en rolig utmaning och visa besökarna vad du går för!

Årets balkong även en tävling – stor publicitet i media
Din balkong har möjlighet att vinna guld-, silver- eller bronsmedalj. En namnkunnig jury utser vinnarna på mässans första dag. Besökarna kan i sin tur rösta under hela mässperioden och prisutdelningen av besökarnas val sker på söndagen.

Vinnarna i Årets balkong får mycket publicitet av media på plats under Trädgårdsmässan, som utrymme i tv, radio och print.

Intresseanmälan och praktisk information

Det här ingår
Om du väljer att delta med en balkong tillhandahåller Trädgårdsmässan en hörnmonteryta om 9 kvm. Montern innehåller vitmålade väggar, gråmålat trallgolv, armeringsnät som tak, eluttag och belysning i form av spotlights.

Balkongen ska inspirera besökarna till eget skapande, därför är det viktigt att det i kreationen syns att det är en balkong. Därför ska alla balkonger ha en dörr och ett fönster förtryckt på mässväggen. Samma förutsättningar gäller för samtliga deltagare.

Intresseanmälan och mer information
Välkommen att kontakta oss för mer information. Vi ser fram emot din intresseanmälan så snart som möjligt för att vi och du ska kunna starta planeringen av din balkong.

Maila ditt intresse till ansvarig projektledare Lina Eklund
Lina.eklund@stockholmsmassan.se

Årets balkonger tidigare år

Se vilka som vann utmärkelsen Årets balkong tidigare år på Trädgårdsmässan.

Se tidigare balkonger här