Årets idéträdgård

Skapa en idéträdgård och inspirera besökarna

Idéträdgårdarna är fantastiska utställningar där besökarna kan koppla av och drömma sig bort. Här kan besökarna hitta inspiration och nya idéer att spinna vidare på i sin egen trädgård. Att skapa en idéträdgård är för dig ett tillfälle att marknadsföra dig och/eller ditt företag och få publicitet på Trädgårdsmässans webbplats, sociala medier, nyhetsbrev och mässtidning.

Idéträdgårdar från tidigare år

Att skapa en idéträdgård

Idéträdgårdarna på Trädgårdsmässan är en underbar plats där besökarna kan koppla av och drömma sig bort. Här finns det även gott om inspiration att hämta och nya idéer att spinna vidare på i sin egen trädgård.

Möjlighet för marknadsföring
När du som kreatör skapar din egen idéträdgård är det en möjlighet för dig att marknadsföra dig själv och/eller ditt företag. Det här är ett unikt tillfälle att visa upp dina erfarenheter och din kunskap. Ta chansen att imponera på såväl besökare, som framtida uppdragsgivare och jurymedlemmar.

Vem får skapa en idéträdgård?
Alla är välkomna att anmäla sitt intresse till ansvarig projektledare Lina Eklund. Oavsett om du är inredare, skulptör, trädgårdsmästare, uppfinnare, konstnär eller något helt annat så är du välkommen! Idéträdgårdarna är en plats där du som kreatör visar upp din kreativitet men även en plats för besökaren att få genomförbara förslag.

Din idéträdgård bör alltså innehålla byggnationer och skapelser som går att återskapa i den egna trädgården. Samtliga idéträdgårdar bör exempelvis tåla vatten och byggas av material som tål båda väta och vind. Levande djur i idéträdgården är inte tillåtet.

Sagojords kulturträdgårdar

Därför ska du vara med

Idéträdgårdarna är en av Trädgårdsmässans största publikdragare och har en central placering mitt i mässhallen. Med omkring 58 000 besökare blir din trädgård även en bra marknadsföringsplats där du stärker ditt varumärke för framtida affärer. Våra besökare består av privatpersoner och personer verksamma inom trädgårdsbranschen.

När du skapar en idéträdgård får du även publicitet och marknadsföring i våra kanaler såsom webbplats, sociala medier, nyhetsbrev och mässtidning.

Trädgårdsmässan står för en del av byggnationskostnaderna som tross, plastning av golv och intern logistik. För att få veta mer, kontakta projektledare Lina Eklund.
Ge dig själv en utmaning och visa besökarna vad du går för!

Idéträdgårdarna även en tävling – stor publicitet i media
Din idéträdgård har möjlighet att vinna guld-, silver eller bronsmedalj. En namnkunnig jury utser vinnaren med stöd av samtliga kriterier: Syfte, helhetsintryck, övergripande design, konstruktion och planering. Juryns pris delas ut på mässans första dag. Besökarna kan i sin tur rösta under hela mässperioden. Prisutdelningen av besökarnas val sker på söndagen.

Vinnarna i Årets idéträdgård får mycket publicitet av media på plats under Trädgårdsmässan, som utrymme i tv, radio och print.

Intresseanmälan och praktisk information

Det här ingår
Om du väljer att delta med en idéträdgård tillhandahåller Trädgårdsmässan monteryta, belysning (tross), plastning av golv, intern logistik (truckhjälp) och utställarförsäkring. All övrig teknisk utrustning som beställs extra till idéträdgården debiteras utställande företag.

Intresseanmälan och mer information
Välkommen att kontakta oss för mer information. Vi ser fram emot din intresseanmälan så snart som möjligt för att vi och du ska kunna starta planeringen av din idéträdgård.

Maila ditt intresse till ansvarig projektledare Lina Eklund
Lina.eklund@stockholmsmassan.se

Årets idéträdgårdar tidigare år

Se vilka som vann utmärkelsen Årets idéträdgård tidigare år på Trädgårdsmässan.

Se tidigare idéträdgårdar här