Pressmeddelande

NYHET! SVENSKTILLVERKADE PLANTERINGSLÅDOR I MODULSYSTEM

Norskdesignade BEDD, med planteringslådor i stål, bygger på ett kreativt modulsystem. Nu flyttar produktionen från Norge till Sverige. Tillverkningen kommer att hålla samma höga höjd gällande kreativt skapande och visar den absolut bästa materialkvalitet hela vägen ner till skruvnivå.

År 2015 startade det norska företaget BEDD med planteringslådor i modulsystem för trädgårdar, terrasser och uteplatser. Produktionen, som fram till nu skett i Norge, flyttas i dagarna strax över landsgränsen till svenska Töcksfors.

BEDD är som ett Lego-system med vackra
hållbara lådor i stål, för både utomhus- och inomhusbruk, där den flexibla designen ger alla möjligheter att skräddarsy sin egen lösning.
Idén bakom BEDD startade när en lokal trädgårds-mästare ställde frågan till sina vänner, tillika entreprenörer och numera ägarna bakom BEDD, om det fanns en möjlighet att utveckla lätta, snygga odlingslådor i stål. Det var startskottet och kort därefter startades samarbetet med industridesignern Bjørn Bye, ByBye Design.

Efterfrågan av denna typ av planteringslådor byggde framför allt på att det inte fanns någon lösning på marknaden som var modulbaserad med möjligheten att designa utifrån
sina egna unika behov. Det handlade även om att de planteringskärl som fanns att tillgå var importerade utan namn. Med BEDD är ambitionen att erbjuda en brandad produkt med bästa möjliga tillit och igenkännande faktor.

Panelerna till odlingslådorna är endast 1 mm, men samtidigt mycket robusta, vilket är speciellt fördelaktigt om lådorna exempelvis ska placeras på en takterrass som inte klarar av en för hög vikt. Med den låga vikten och hjulkonstruktionen är förutsättningarna optimala vintertid när lådorna kan behöva flyttas till ett mer väderskyddat läge. Konstruktionsmässigt kan lådor med hjul byggas i höjderna 25 eller 50 cm. De större systemlösningarna kan byggas både högre, längre och i vinkel.

De rostfria och frostsäkra planteringslådorna varken spricker, rostar eller bleks av solen. Hjulen är smakfullt placerade en bit in för att ytterligare förstärka den nätta designen och är precis som lådorna enkla att montera utan verktyg.

Produktionen i Sverige ger ytterligare fördelar. En sådan är att BEDD finns lokalt och hjälper till med designlösningar för större projekt utan kostnad. En annan är de korta leveranstiderna på tre till sex dagar.

BEDD finns i bredderna 120, 80 och 60 cm. Höjd: 50, 40 och 25 cm med varianter av djup på 30, 40 och 60 cm. Ben används till de större sammankopplade lösningarna. Hjulen och benen är rostfria och testade för tryckbelast- ningar från 55 kg upp till över 100 kg per hjul. Skruvarna är tillverkade av robust och väderbeständig nylon, vilket ger hög bärförmåga och hållbarhet. Samtidigt är de mycket enkla att installera och plocka isär för att använda på annan plats.

I samband med lanseringen i Sverige släpps en limited edition av lådor i måttet 60 x 60 cm med hjul, i tre nya kulörer: green, gold och lotus. En annan nyhet är en bänkskiva som ger möjlighet att skapa en liten sittplats bland planteringslådorna, eller som får vara ett dekorativt element bland all grönska. Även ett benstativ är nytt som gör det möjligt att fästa BEDD bänkbricka på sidan av en planteringslåda och då får den att fungera som ett snyggt och dekorativt sidobord. Till våren lanseras även ett utbud av självbevattnande insatstankar med tre till fyra veckors vattenförvaring.