Årets monter 2024

Årets monter - En välkommen återkomst

På allmän begäran är vi stolta över att återinföra den högt uppskattade utmärkelsen Årets Monter på Nordiska Trädgårdar i år. Det är med stor glädje vi ser fram emot att få uppmärksamma och belöna den kreativitet, affärsmässighet och passion som våra utställare bidrar med.

Vad är Årets Monter?

Årets monter är en tävling där en utvald jury baserat på ett antal kriterier väljer ut en monter på Nordiska Trädgårdar som får ta emot utmärkelsen med samma namn. Utöver äran så vinner man, 

  • Diplom

  • Skylt som utmärker årets monter 2024 under mässhelgen

  • Kostnadsfritt startpaket till 2025 års upplaga av Nordiska Trädgårdar, (värde 4995 kr)

  • Den vinnande montern samt företaget blir omnämnd på Nordiska Trädgårdar hemsida

  • Vinnaren blir även uppmärksammad i Nordiska Trädgårdars sociala medier


Hur går det till?

En utvaId jury väljer ut den vinnande montern baserat på 4 huvudkriterier. För det första, estetisk utformning och originalitet är av stor vikt. Juryn söker efter unika och kreativa inslag som fångar besökarnas uppmärksamhet och skapar minnesvärda upplevelser. För det andra, budskapsförmedling. Monterns design bör effektivt kommunicera varumärkets budskap och värderingar för att skapa en stark koppling med besökarna. Dessutom bedöms samstämmighet, där harmonin mellan monterutformning, personalens uttryck och varumärket värderas högt. En enhetlig presentation förstärker helhetsintrycket för besökarna. Slutligen, affärsmässighet. Montrar som med en affärsmässig tanke har potential att höja attraktionskraften och helhetsintrycket av montern, vilket är en fördel i en konkurrensutsatt miljö. Utöver detta tas även monterns hållbarhet i beaktning.

Årets jury:

Malin Rask, Affärsområdeschef B2C, Stockholmsmässan
Hanna Nova Beatrice, Projektledare Stockholm Furniture Fair
Sonja Björk Ebert, Projektledare Formex