30 mars–2 april 2023

Det här händer på Trädgårdsmässan!

Handla växter, fröer, knölar, trädgårdsinredning, och mycket mer från mer än 250 utsällare. Delta på workshops med Blomlabbet, lyssna på föredrag och lär dig massor om trädgård och odling. Få tips och råd kring just det du undrar över och vill lära dig mer om. Checka in dina växter i pryl- och plantgarderoben och ta en fika för att vila benen. Träffa likasinnade odlings- och trädgårdsintresserade. Alla är välkomna, oavsett om du är nybörjare eller inbiten entusiast!

Utställare

Våra utställare säljer allt ifrån växter och blommor, till redskap, trädgårdsmaskiner, växthus och mycket mer. Välkommen att shoppa loss inför vårens och sommarens trädgårdsfest!

Se alla utställare

Inspirationsscenen

Enkel och lättsam information och inspiration till ditt trädgårdsliv. Här får du träffa trädgårdsmästare, författare, florister, trädgårdsdesigners för tips inför nästa steg i ditt trädgårds- och odlingsliv. Samtalen på scenen leds av Bella Linde.

Kunskapsscenen

På Kunskapsscenen delar experter med sig av sin kunskap och sina erfarenheter. Scenen drivs av vår samarbetspartner Fritidsodlingens Riksorganisation (FOR) där flertalet av Sveriges föreningar inom fritidsodling samlade.

Rådgivningsgatan

Träffa våra experter! På Rådgivningsgatan finns flertalet av Sveriges föreningar inom fritidsodling samlade. Vi är mycket stolta över att kunna presentera kunskap och expertråd om allt från rosor och pioner, via koloniträdgårdar och biodynamisk odling, till orkidéer och kaktusar. På Kunskapsscenen delar våra experter med sig av sin kunskap och erfarenhet. Om du har en fråga du vill ha svar på lär du hitta svaret här.

Läs mer på FORs hemsida

Balkongutställning

I vår balkongutställning får du möjlighet att ta del av nya trender och idéer för balkongen och även finna inspiration till det egna skapandet. Alla kreatörer får samma grundförutsättningar för sin balkong och skapar därefter sin oas för avkoppling, odling och njutning

Årets balkonger

Miniatyrträdgårdar

Hur visar man upp alla sina idéer och odlingstips på en liten yta? Man skapar en miniatyrträdgård!I utställningen får du möjlighet att ta del av den lilla trädgården och inspireras till ditt eget skapande på ett lättsamt sätt. Projektledare för miniatyrträdgårdarna är kreatör Minna Mercke Schmidt

Till Minna Mercke Schmidt!

Årets Pelargon

Varje år presenteras Årets pelargon på Trädgårdsmässan. Pelargonen avtäcks på morgonen av premiärdagen (torsdag). Årets pelargon finns att köpa på plats hos flera utställare.

Läs mer om utmärkelsen

Idéträdgårdar

Inspireras av våra vackra idéträdgårdar på temat Blomstertid. Den kommer. Väck lusten att skapa och få tips på nya sätt att skapa din trädgård.

Tidigare års idéträdgårdar