Händer på Nordiska trädgårdar

21 mars–24 mars 2024

Upptäck Trädgårdsmässan 2024!

Handla växter, fröer, knölar, trädgårdsinredning, och mycket mer från mer än 250 utställare. Lyssna på föredrag och lär dig massor om trädgård och odling. Få tips och råd kring just det du undrar över och vill lära dig mer om. Checka in dina växter i pryl- och plantgarderoben och ta en fika för att vila benen. Träffa likasinnade odlings- och trädgårdsintresserade. Alla är välkomna, oavsett om du är nybörjare eller inbiten entusiast!

Inspirationsscenen

Enkel och lättsam information och inspiration till ditt trädgårdsliv. Här får du träffa trädgårdsmästare, författare, florister, trädgårdsdesigners för tips inför nästa steg i ditt trädgårds- och odlingsliv. Samtalen på scenen leds av Bella Linde.

Till programmet!

Kunskapsscenen

Här finns experterna, den gedigna trädgårdskunskapen och Sveriges föreningsliv representerat. Lär dig mer om livet i och ovan jorden, här pratas det träd, blommor, växtlighet och ekologisk hållbarhet.

Utställare

Våra utställare säljer allt ifrån växter och blommor, till redskap, trädgårdsmaskiner, växthus och mycket mer. Välkommen att shoppa loss inför vårens och sommarens trädgårdsfest!

Se alla utställare

Workshops med Linda Schilén

Under mässan kommer du att ha möjlighet att delta i workshops:en "Dahliakrukan - Perfect match!" och "Spirande vårkruka" med Linda Schilén. Boka din plats nu, platserna är begränsade.

Läs mer här ➔

Trädgårdscafé med bubbel

Succén är tillbaka - i vårt fina trädgårdscafé signerat Karl-Fredrik kommer det återigen finnas möjlighet att avnjuta ett glas bubbel eller två mellan shoppingrundorna.

Rådgivningsgatan

På Rådgivningsgatan finns flertalet av Sveriges föreningar inom fritidsodling samlade. Här finns expertkunskap och råd om allt från rhododendron, pioner via koloniträdgårdar och organisk-biologisk odling, till chili, orkidéer och gesneriaster. Alla är välkomna med och frågan är fri.

Balkongutställning

I vår balkongutställning får du möjlighet att ta del av nya trender och idéer för balkongen samt finna inspiration till det egna skapandet. Alla kreatörer får samma grundförutsättningar för sin balkong och skapar därefter sin oas för avkoppling, odling och njutning.

Idéträdgårdar och uteplatser

Inspireras av våra vackra idéträdgårdar och uteplatser. Väck lusten att skapa och få tips på nya sätt att skapa din trädgård.

Sticklingbytardag

Välkommen till att byta till dig nya plantor på Trädgårdsmässans sista dag, söndagen den 24 mars.

Jag vill vara med!

Utställning: Earth Square Meter

Earth Square Meter går ut på att uppmana folk att odla och så på oväntade ytor i samhället för att skapa gröna oaser och främja den biologiska mångfalden. Idén till initiativet kom från Niklas Vestin, marknadsansvarig på Rölunda Gård. Initiativet är kan liknas vid trädgårdsvärldens svar på Earth hour.

Barnslingan

Bland nästan alla montrar på Rådgivningsgatan hittar dina barn spännande uppgifter att göra under lördag och söndag. Alla barn som deltar och samlar stämplar vinner och intresset för växter, trädgård och natur väcks på ett lekfullt sätt.

Miniatyrträdgårdar

Hur visar man upp alla sina idéer och odlingstips på en liten yta? Man skapar en miniatyrträdgård! I utställningen får du möjlighet att ta del av den lilla trädgården och inspireras till ditt eget skapande på ett lättsamt sätt. Projektledare för miniatyrträdgårdarna är kreatör Minna Mercke Schmidt

Årets Pelargon

Varje år presenteras Årets pelargon på Trädgårdsmässan. Pelargonen avtäcks på morgonen av premiärdagen (torsdag). Årets pelargon finns att köpa på plats hos flera utställare.

Läs mer om utmärkelsen

SM i fågelholk

Tävlingen SM i fågelholk är öppen för alla grundskole- och gymnasieklasser. Varje år presenterar Naturskyddsföreningen 15 finalister, uppdelade i tre kategorier. Finalistbidragen finns sedan uppsatta på mässan för besökarna att se. Vinnarna utses genom en omröstning.

Yrkesseminarier

Yrkesseminarierna ges torsdag och fredag under trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar 21 mars – 24 mars i Stockholmsmässans rymliga konferenssalar.

Jag vill delta!