Händer på Nordiska trädgårdar

21 mars–24 mars 2024

Ta del av vad som hände på Nordiska trädgårdar 2024!

Handla växter, fröer, knölar, trädgårdsinredning, och mycket mer från mer än 250 utställare. Lyssna på föredrag och lär dig massor om trädgård och odling. Få tips och råd kring just det du undrar över och vill lära dig mer om. Checka in dina växter i pryl- och plantgarderoben och ta en fika för att vila benen. Träffa likasinnade odlings- och trädgårdsintresserade. Alla är välkomna, oavsett om du är nybörjare eller inbiten entusiast!

Scenprogram

På Inspirationsscenen hittar du en mängd inspirerande och kunniga profiler. Ta del av de senaste trenderna och få smarta tips. På Kunskapsscenen finns experterna inom sina områden och Sveriges rika föreningsliv. På FOR-torget och Praktiska Scenen ges praktiska föreläsningar med handfasta trädgårdsråd.

Utställare

Våra utställare säljer allt ifrån växter och blommor, till redskap, trädgårdsmaskiner, växthus och mycket mer. Välkommen att shoppa loss inför vårens och sommarens trädgårdsfest!

Workshops med Linda Schilén

Under mässan kommer du att ha möjlighet att delta i workshops:en "Dahliakrukan - Perfect match!" och "Spirande vårkruka" med Linda Schilén. Boka din plats nu, platserna är begränsade.

Nyhet! Kransutställning

Delta i vår första kransutställning! Skapa en blomstrande vårkrans och visa upp den under Trädgårdsmässan.

Upptäck dahlians förtrollande värld!

Vår inspirationsmonter, fylld till brädden med färgprakt och expertis, är ett måste. Välkommen lära dig mer och inspireras.

Trädgårdscafé med bubbel

Succén är tillbaka - i vårt fina trädgårdscafé signerat Karl-Fredrik kommer det återigen finnas möjlighet att avnjuta ett glas bubbel eller två mellan shoppingrundorna.

Elmia Garden Awards

Elmia Garden Award är en utmärkelse som lyfter nya och innovativa produkter inom trädgårdsbranschen. Syftet med Årets Trädgårdsprodukt är att visa på den kreativitet och produktutveckling som sker inom trädgårdsbranschen.

Läs mer här

Rådgivningsgatan

På Rådgivningsgatan finns flertalet av Sveriges föreningar inom fritidsodling samlade. Här finns expertkunskap och råd om allt från rhododendron, pioner via koloniträdgårdar och organisk-biologisk odling, till chili, orkidéer och gesneriaster. Alla är välkomna med och frågan är fri.

Trädgårdar, uteplatser och balkonger

Inspireras av våra vackra idéträdgårdar, balkonger och uteplatser. Väck lusten att skapa och få tips på nya sätt att skapa din trädgård.

Läs mer här!

Sticklingbytardag

Välkommen till att byta till dig nya plantor på Trädgårdsmässans sista dag, söndagen den 24 mars.

Utställning: Earth Square Meter

Earth Square Meter går ut på att uppmana folk att odla och så på oväntade ytor i samhället för att skapa gröna oaser och främja den biologiska mångfalden. Idén till initiativet kom från Niklas Vestin, marknadsansvarig på Rölunda Gård. Initiativet är kan liknas vid trädgårdsvärldens svar på Earth hour.

Barnslingan

Bland nästan alla montrar på Rådgivningsgatan hittar dina barn spännande uppgifter att göra under lördag och söndag. Alla barn som deltar och samlar stämplar vinner och intresset för växter, trädgård och natur väcks på ett lekfullt sätt.

Miniatyrträdgårdar

Hur visar man upp alla sina idéer och odlingstips på en liten yta? Man skapar en miniatyrträdgård! I utställningen får du möjlighet att ta del av den lilla trädgården och inspireras till ditt eget skapande på ett lättsamt sätt. Projektledare för miniatyrträdgårdarna är kreatör Minna Mercke Schmidt

Årets Pelargon

Varje år presenteras Årets pelargon på Trädgårdsmässan. Pelargonen avtäcks på morgonen av premiärdagen (torsdag). Årets pelargon finns att köpa på plats hos flera utställare.

Läs mer om utmärkelsen

SM i fågelholk

Tävlingen SM i fågelholk är öppen för alla grundskole- och gymnasieklasser. Varje år presenterar Naturskyddsföreningen 15 finalister, uppdelade i tre kategorier. Finalistbidragen finns sedan uppsatta på mässan för besökarna att se. Vinnarna utses genom en omröstning.

Yrkesseminarier

Yrkesseminarierna ges torsdag och fredag under trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar 21 mars – 24 mars i Stockholmsmässans rymliga konferenssalar.