FOR rådgivning

FOR erbjuder rådgivning för fritidsodlare, öppna föredrag och yrkesseminarier

I östra delen av hall C hittar du FOR, FritidsOdlingens Riksorganisation, (C26:39) eller enbart Fritidsodlarna och den uppskattade rådgivningsgatan. Här kan du ställa frågor om allt som rör fritidsodling till föreningens nationella rådgivare, medlemsorganisation och ett antal andra kunniga utställare. FOR är samarbetspartner till Nordiska Trädgårdar och ett viktigt nav för många ideella grupper fritidsodlare.

Fritidsodlarnas medlemsföreningar finns med på mässan med egna montrar och tack vare många ideella krafter finns här möjligheten att få råd från intresserade och kunniga odlare utan kommersiellt intresse.
– Det är trädgårdsintresset och kunskapen som står i fokus och man vill verkligen dela med sig av det man kan, säger Lise-Lotte Björkman, trädgårdsrådgivare på Riksförbundet Svensk Trädgård och projektledare för Fritidsodlarnas mässdeltagande.

Fritidsodlarna arrangerar också massvis med öppna föredrag på mässans tre scener; Botanisera, Pelargon och Ätbart.
– De beror i år så vitt skilda ämnen som permakultur, täckodling, växtfärgning, hydroponisk odling, våra viktiga pollinerare och blomsterbinderi, berättar Lise-Lotte.
Scen Botanisera är Fritidsodlarnas egen scen, där de flesta föreläsarna är knutna till en förening och har sin specialkunskap i fokus. På scen Ätbart handlar det om ätbara grödor och på scen Pelargon blir det prisutdelningar och inspiration till allt annat som hör trädgården till.

FOR arrangerar även fem yrkesseminarier med olika teman under mässan. Läs mer om seminarierna och anmäl dig här »

Fritidsodlarna är ett samarbetsorgan för ideella organisationer inom fritidsodling. Organisationen bildades 1989 av Riksförbundet Svensk Trädgård, Koloniträdgårdsförbundet och Sällskapet Trädgårdsamatörerna, STA.

Idag har FOR 18 medlemsorganisationer och cirka 75 000 medlemmar. FOR arbetar för att främja fritidsodlingen och ger fri rådgivning till alla trädgårdsodlare.

Läs mer om FOR på deras hemsida här »

Gratis trädgårdsrådgivning året om hos FOR. Maila till radgivning@for.se
eller ring 018-15 26 00.
Telefontider »