Skapa en idéträdgård och inspirera besökarna

Vill du skapa din egen idéträdgård på Trädgårdsmässan? Vi söker dig som är kreativ, gillar växter och som vill inspirera våra besökare.

Idéträdgårdarna är fantastiska utställningar där besökarna kan koppla av och drömma sig bort. Här kan besökarna hitta inspiration och nya idéer att spinna vidare på i sin egen trädgård. Att skapa en idéträdgård är för dig ett tillfälle att marknadsföra dig och/eller ditt företag och få publicitet på Trädgårdsmässans webbplats och sociala medier.

Idéträdgårdar från tidigare år

Att skapa en idéträdgård

Vem får skapa en idéträdgård?
Alla är välkomna att anmäla sitt intresse. Sedan väljer vi ut de som får bygga sin trädgård. Urvalet sker löpande så vänta inte.
 
Därför ska du vara med 

•  Idéträdgårdarna är en av Trädgårdsmässans populäraste publikdragare. 
•  Med omkring 50 000 besökare blir din trädgård en bra marknadsföringsplats där du stärker ditt varumärke, väcker intresse och ger inspiration till besökarna. 
•  När du skapar en idéträdgård får du även publicitet på mässans webbplats och sociala medier. 

Årets idéträdgård även en tävling 

Din trädgård har möjlighet att vinna utmärkelsen Årets Idéträdgård. En namnkunnig jury utser vinnaren på mässans första dag. Besökarna kan i sin tur rösta under hela mässperioden och prisutdelningen av besökarnas sker efter eventet. 

 

Intresseanmälan och praktisk information

Det här ingår
Trädgårdsmässan tillhandahåller en öppen monteryta om 49 kvm. Golvet plastas och förses med jord (för den som önskar) och skyltar som berättar om trädgården och kreatören. Trädgårdsmässan ordnar också belysning (tross) och intern logistik (truckhjälp).
Idéträdgårdarna är en plats där du som kreatör visar upp din kreativitet men även en plats för besökaren att få genomförbara förslag. Din idéträdgård bör alltså innehålla byggnationer och skapelser som går att återskapa i den egna trädgården. Samtliga idéträdgårdar bör exempelvis tåla vatten och byggas av material som tål båda väta och vind. Levande djur i idéträdgården är inte tillåtet.

Intresseanmälan och mer information
Vi ser fram emot din intresseanmälan så snart som möjligt för att vi och du ska kunna starta planeringen av din trädgård- urvalet sker löpande som vi får in anmälningar. Så vänta inte!

Maila din intresseanmälan till ansvarig projektledare Åsa Bard Talborn  asa.bard-talborn@stockholmsmassan.se 
1. Vi vill veta ditt namn och eventuellt företag du representerar. 
2. Beskriv kort vad du vill göra för typ av trädgård, tema, växter, utseende etc.
3. Bifoga gärna med någon inspirationsbild eller skiss.
Har du frågor gällande idéträdgårdarna, kontakta Åsa Bard Talborn

Välkommen med din intresseanmälan!

Årets idéträdgårdar tidigare år

Se vilka som vann utmärkelsen Årets idéträdgård tidigare år på Trädgårdsmässan.

Se tidigare idéträdgårdar här