Utmärkelser

Utmärkelser

De flesta föredragen är inspelade i hemmiljö av ideella intresseföreningar inom eller i nära anslutning till FOR, Fritidsodlingens Riksorganisation.

Utmärkelser

Årets Trädgårdsbok
Medverkande: Mariana Vodovosoff, Stockholms Gartnersällskap.

Utmärkelsen för trädgårdslitteratur av god kvalité.
Föredragskontakt: mariana.vodovosoff@gmail.com

Utmärkelser

Utnämning av Årets koloniträdgårdsfrämjare
Medverkande: Gunnel Carlson och Örjan Sjödin, Koloniträdgårdsförbundet.

Prisutdelning Årets koloniträdgårdfrämjare 2021. Priset utdelas årligen till personer som medverkat till att främja, uppmärksamma och sprida kunskap om kolonirörelsen samt värdet av odling och biologisk mångfald, vilket årets pristagare har gjort med råge.

Utmärkelser

Utnämning av Svensk Trädgårds Eldsjäl
Medverkande: Gunnel Carlson och Inger Ekrem, Riksförbundet Svensk Trädgård.

Utmärkelsen Trädgårdens eldsjäl delas ut årligen till en medlem i Riksförbundet Svensk Trädgård, en "doldis", som entusiasmerar och osjälviskt arbetar för sin förening. Trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson intervjuar mottagaren av utmärkelsen på scen och delar tillsammans med förbundsdirektör Inger Ekrem ut ett diplom som bevis på den ärofyllda utmärkelsen.

Utmärkelser

Årets ört 2021. Vilken är din favoritört?
Medverkande: Efva Kinnerfors, Svenska Örtasällskapet.

Lär dig mer om de nominerade örterna, portlak, ramslök, vinterkyndel, dragon och tusensköna. Vinnaren röstas fram under mässan via Svenska Örtasällskapets digitala monter och deras hemsida www.ortasallskapet.se där resultatet sedan presenteras. Rösta på din favorit!

Årets Spadtag – ett nytt trädgårdspris
Medverkande: Niklas Vestin, Rölunda Gård.

Årets Spadtag, är ett pris som vi på Rölunda Gård, tillsammans med Nordiska Trädgårdar, tagit initiativet till. Målet är att inspirera fler att bruka jorden på ett ekologiskt och hållbart sätt. Samtidigt vill vi sprida blomster- och odlingsglädje i landet. Bland de nominerade utser en kunnig jury vinnaren. En person som med liv och lust arbetar för att skapa vackra, gröna rum där jorden får spela huvudrollen. Vem blir pristagaren?

Årets pelargon
Medverkande: Blomsterfrämjandet

Årets pelargon 2021 presenteras!

Sm i Fågelholk
Medverkande: Naturskyddsföreningen

Vilka klasser vinner SM i fågelholk 2021? Med tävlingen vill vi uppmärksamma att det finns en stor brist på gamla träd i dagens skogsbruk. Det leder till bostadsbrist för många fågelarter. I år har allmänheten kunnat rösta på 15 utvalda finalistholkar i tre kategorier och därutöver får en klass som gjort mest nytta för fåglarna ett specialpris.

Med reservation för ändringar.