Föreläsare till trädgårdsmässans inspirationsscen med bland annat Karl Fredrik och Hanna Wendelbo

Lär dig nytt och inspireras

Inspirationsscenens program 2022

På trädgårdsmässan finner du två scener fulla av föreläsningar och inspiration. Kunskapsscenen- se program här, och Inspirationsscenen. Vi är i full fart med att sätta årets scenprogram men kan redan nu berätta att följande föreläsare, inspiratörer, författare och trädgårdsprofiler kommer att stå på scenen

Ladda ned programmet här:

Ladda ned programmet för inspirationsscenen

Årets pelargon presenteras!
Blomsterfrämjandet och en hemlig gäst presenterar Årets pelargon 2022.

Karl Fredriks blomsterår på Österlen
Ett personligt samtal om kärleken till blommor och allt växande. Följ med Karl Fredrik och lär dig leva med blommor, månad för månad, året om.

Odla blommor med Hanna Wendelbo
Att ha en trädgård så full av vackra blommor att du alltid kan plocka generösa buketter och göra stiliga arrangemang behöver inte vara en dröm. Odla sommarblommor, det är lättare än du tror! Hanna Wendelbo har gedigen erfarenhet av blomsterodling i en vanlig villaträdgård. Här delar hon med sig av sina tips för att lyckas. 

Krickelins livskraft från trädgård & hav
Odla dig själv och låt trädgården, havet och naturen hjälpa dig på traven, säger kreatören Kristin "Krickelin" Lagerqvist. Här får du ta del av allt från hälsofördelarna med trädgårdsarbete och kallbad till hur man odlar med tång och gödslar med bokashi, växtfärgar tyg och inreder en keramikverkstad i trädgården. Inspiration för att landa i det gröna och finna lust och känsla, hellre än att skapa de perfekta rabatterna.

Odla grönsaker och fyll ditt skafferi!
John Taylor och Jenny Neikell ger sina allra smartaste odlingstips och visar hur favoritgrönsakerna förädlas till chutney, kimchi, marmelad, salt och mycket mer. Du får massor av användbara råd som kan appliceras på den egna trädgården, kolonilotten eller balkongen.

Från karg jordplätt till en grönskande oas!
Visst kan man skapa storslagen grönska i en liten trädgård! Erik Dahlin och Patrick Oscarsson har skapat en grönskande oas i sin radhusträdgård. En föränderlig trädgård som byter skepnad mellan årstiderna och från år till år. Få tips och inspiration för att skapa din egen lilla, men fantastiska trädgård.

Tips för en lyckad växtodling.
På släktgården Larsviken driver Bitte Persson, som sjunde generationen, lantbruk och gårdsbutik. Med odlingstradtion och nedärvd kundskap delar Bitte med sig av sina bästa tips för att lyckas med din växtodling, från år till år. 

Vad kan vi lära av trädgårdens mästare? 
Tack vare att någon gått före, siktat högt och haft djärva idéer har vi idag en fantastisk svensk trädgårdshistoria att se tillbaka på. Hur förvlatar dagens mästare denna kunskap i sina köksträdgårdar? Bella Linde och Gunnel Carlsson samtalar om sina senaste böcker.

Bordsdekoration

Ulrika och Lindas trädgårdspodd
En trädgårdspodd där trädgårdsdesigner Ulrika Levin sammanstrålar med trädgårdsmästare Linda Schilén för att prata om trädgård. Ulrika och Linda delar med sig av tankar, erfarenheter och konkreta tips inom trädgård, odling, formgivning och arkitektur.

Trädgårdmästarens bästa hacks!
Vem vill inte förenkla sitt trädgårdsliv? Linda Schilén delar med sig av sina bästa tricks som underlättar i all växtvård, både inne och ute. Husmors­knep som är enkla, billiga och ofta klimatsmarta; utgå från det du har hemma.

Konsten att skapa trägårdens rum
Ta vara på dina gröna uterum. Även en trädgård kan ha en entré, en hall, ett vardagsrum och ett kök! Linda Schilén ger tips på hur du skapar rum för rum och sätter din egen prägel på trädgården. 

Nyheter i Vår trädgårdsbok
Vår Trädgårdsbok är ett måste hos många trädgårdsentusiaster. Nu kommer en reviderad upplaga där Christel Kvant och Inger Palmstierna berättar om nyheter, trender och även om vad som inte längre är aktuellt. Till exempel får tema Belysning ge plats för Var rädd om mörket för insekternas och fladdermössens skull. 

Ta hand om en gammal trädgård
En trädgård befinner sig i ständig förändring. Att ta hand om en gammal trädgård handlar därför inte om att frysa ett tillstånd utan om att lära känna trädgården, för att på bästa sätt kunna bevara dess olika delar för framtiden. André Strömqvist berättar om hur vi kan hitta spår, tolka det vi ser och sätta en ambitionsnivå som fungerar.

Snickarglädje i trädgården
Hur kommer man i gång med sina snickeriprojekt till trädgården? Vilka verktyg bör man ha och vilka material och ytbehandlingar passar bäst till vad? Och framförallt vilka är byggprojekten som kan lyfta din trädgård och odling till nya höjder? Linnea Dickson, trädgårdsmästare på Slottsträdgården i Malmö, delar med sig av kreativa och finurliga lösningar för trädgården. 

Månadsflor, slow flowers och skönheten i varje årstid
Dags att prata trädgård på ett helt nytt sätt! Vill du också ha mer av allt? Mer doft, mer färg, mer liv och fler vackra blommor att omge dig med? Hur odlar man snittblommor av högsta kvalitet? Och hur ska man placera växterna månadsvis för att bredda repertoaren? Emily Bratt visar hur varje månad har sina unika färger och strukturer, sina växter och sitt material, sitt månadsflor. 

Potager - Den blomstrande köksträdgården
Tiden är förbi när trädgårdslandet skulle gömmas på baksidan av huset. Med odlingsintresset på topp över hela Sverige har det börjat spira en önskan att kombinera grönsaker med blommor, så att man kan njuta lika mycket av färgprakten som av den egna skörden. Anette Nilsson lär ut konsten att samodla blommor och grödor. Inte bara för att det är vackert utan även för att den jord som grönsakerna trivs i är också den bästa för sommarblommor.

 

Öppettider för Trädgårdsmässan:
Torsdag-söndag kl. 09:00-18:00

Observera att vi endast har biljettförsäljning online. 

Köp dina biljetter här