Sticklingbytardagen 2020 på Trädgårdmässan

Byt till dig nya favoriter

Välkommen till Sticklingbytardagen den 3 april

Nu upprepar vi succén och bjuder in till en Sticklingbytardag på Trädgårdsmässans sista dag den 3 april. Alla sticklingsentusiaster är välkomna att byta till sig nya spännande växter. 

– Vi är så glada och peppade över att göra en Sticklingsbytardag igen. Förra gången var superkul och det gick långt över förväntan med över 700 sticklingar på bordet när inlämningen var över. Jag hoppas verkligen att vi slår detta i år, säger Kristian Sewén, projektledare för Nordiska Trädgårdar.

SÅ FUNGERAR STICKLINGBYTARDAGEN

Ta med dig 1-3 rotade sticklingsodlingar till Trädgårdsmässan söndag 3 april.

Inlämning av sticklingar görs på entrétorget kl 09.00-12.00, där du får ett lottnummer per stickling som du lämnar in. Förbered en lapp med vilken växt du har med dig och hur sticklingen hanteras bäst, så att din gamla stickling gott kan leva vidare i nästa hem.

Klockan 13.00 börjar utlottningen av sticklingarna. När ditt nummer ropas upp är det din tur att välja vilken/vilka av sticklingarna att ta med hem.

Deltagandet är kostnadsfritt men du behöver en giltig entrébiljett för att kunna delta, då aktiviteten sker innanför biljettspärrarna.

Vad är en stickling?
En stickling är en avskuren eller klippt stam, gren eller del av en rot avsedd att stickas ned i jord eller sättas i vatten så att en ny planta skapas. Viktigt att de sticklingar du tar med dig har börjat bilda rötter, dvs har en rotbildning.

Välkommen!