Sticklingbytardagen 2020 på Trädgårdmässan

Byt till dig nya favoriter

Välkommen till Sticklingbytardagen den 2 april

Nu upprepar vi succén och bjuder in till en Sticklingbytardag på Trädgårdsmässans sista dag den 2 april. Alla sticklingsentusiaster är välkomna att byta till sig nya spännande växter. 

- Vi är väldigt glada och förväntansfulla över att öppna upp för Sticklingbytardagen igen. Förra året slog vi rekord med över 700 sticklingar som bytte ägare. Vi hoppas att detta rotat sig ytterligare och att vi når nya rekord i år, säger Kristian Sewén, projektledare för Nordiska Trädgårdar.

Vi är otroligt glada att meddela att vi i år har med oss Filip Johansson - sticklingproffset och grundaren av trädgårds och odlingsappen Gardenr. Filip kommer tillsammans med vår samarbetspartner FOR att hjälpa till att samla in, artbestämma och svara på eventuella frågor som ni kan ha under sticklingbytandes gång. 

Om ni vill ha lite extra tips så rekommenderar vi att ni kollar på videorna lite längre ned på sidan där Filip delar med sig av några av sina bästa trädgårdshacks gällande just sticklingar.

 

SÅ FUNGERAR STICKLINGBYTARDAGEN

Ta med dig 1-3 rotade sticklingsodlingar till Trädgårdsmässan söndag 2 april.

Inlämning av sticklingar görs under förmiddagen, där du får ett lottnummer per stickling som du lämnar in. Förbered en lapp med vilken växt du har med dig och hur sticklingen hanteras bäst, så att din gamla stickling gott kan leva vidare i nästa hem.

På eftermiddagen börjar utlottningen av sticklingarna. När ditt nummer ropas upp är det din tur att välja vilken/vilka av sticklingarna att ta med hem.

Deltagandet är kostnadsfritt men du behöver en giltig entrébiljett för att kunna delta, då aktiviteten sker innanför biljettspärrarna.

Vad är en stickling?
En stickling är en avskuren eller klippt stam, gren eller del av en rot avsedd att stickas ned i jord eller sättas i vatten så att en ny planta skapas. Viktigt att de sticklingar du tar med dig har hunnit rota sig i jord.  

Välkommen!

Sticklingar

 

 

Trädgårdshacks med Filip Johansson