31 mars-3 april

Upptäck det här på Trädgårdsmässan

Utställningar, workshops, scenföreläsningar och massor av tips, råd och shopping till trädgården, uteplatsen och odlingen. Det här och mer finns att upptäcka på Trädgårdsmässan!

Idéträdgårdar

Inspireras av våra vackra idéträdgårdar på temat "Blomstertid. Den kommer." Väck lusten att skapa och få tips, inspiration och idéer att spinna vidare på i din egen trädgård. Idéträdgårdarna är en underbar utställning att uppleva på mässan.

Blomlabbet

Sätt händerna i jorden och skapa egna blomsterarrangemang tillsammans med florister, kreatörer och trädgårdsmästare. Linda Schilén leder Blomlabbets workshop tillsammans med flera andra trädgårdsprofiler. Flera workshops finns att välja bland. Schema och biljetter släpps i januari.

Balkongutställning

Årets Balkong är en balkongutställning full av inspiration, kreativitet och nya idéer. Här kan du hämta inspiration, se nya trender och fånga upp konkreta idéer som du kan anpassa till din egen balkong. Alla kreatörer får samma förutsättningar för sin balkong och skapar därefter sin oas för avkoppling, odling och njutning.

Rådgivningsgata & Kunskapsscenen

Träffa experterna! På Rådgivningsgatan som drivs av vår samarbetspartner Fritidsodlingens Riksorganisation (FOR) finns flertalet av Sveriges föreningar inom fritidsodling samlade. På Kunskapsscenen delar experter med sig av sin kunskap och sina erfarenheter.

Utställare

Trädgårdsmässan erbjuder ett brett sortiment med produkter, växter och tjänster till din trädgård och odling. Utställarna säljer allt ifrån växter och blommor, till redskap, trädgårdsmaskiner, växthus och mycket mer. Välkommen att shoppa loss inför våren och sommarens trädgårdsfest!

Utställarlista

Miniatyrträdgårdar

Upplev en liten utställning med stor inspiration! Hur visar man upp alla sina idéer och odlingstips på en liten yta? Man skapar en miniatyrträdgård! I utställningen får du möjlighet att ta del av den lilla trädgården och inspireras till ditt eget skapande på ett lättsamt sätt. Projektledare är kreatören Minna Mercke Schmidt.

Inspirationsscenen

Inspirationsscenen erbjuder flertalet föreläsningar med enkel och lättsam information och inspiration till ditt trädgårdsliv. Här träffar du trädgårdsmästare, författare, florister, trädgårdsdesigners och fler verksamma inom trädgård för tips till ditt trädgårds- och odlingsliv.

Yrkesseminarier

Är du verksam inom trädgård, park och landskap? Då är FORs yrkesinriktade seminarier för dig! Under torsdagen och fredagen arrangeras fyra yrkesseminarier med olika teman. Se program, priser och länk till anmälan. Sista anmälningsdag är 18 mars.

Mer info & anmälan

Årets Pelargon

Varje år presenteras Årets pelargon på Trädgårdsmässan. Pelargonen avtäcks på morgonen av premiärdagen (torsdag). Årets pelargon finns att köpa på plats hos flera utställare.

Läs mer om utmärkelsen