Vinnarna i Årets balkonger 2019

Balkongerna är inspirationsutställningar på Trädgårdsmässan. Under första mässdagen delar en juryn ut guld-, silver- och bronsmedalj och under sista mässdagen avgörs vilken balkong som har vunnit besökarnas val. Här presenteras alla vinnare i Årets balkonger 2019.

Se mer om alla årets bidrag här »

Årets balkong

Årets balkong 2019, besökarnas val

Besökarnas val: Trädgård för alla - Härodlat, närodlat och återbrukat

Vinnare av besökarnas val i Årets balkong 2019 är "Trädgård för alla - Härodlat, närodlat och återbrukat" av Skillebyholms Trädgårdsutbildning och kreatör Jeanette Söderlund. Balkongen vann med 30,4% av rösterna. Stort grattis!

Balkong: Trädgård för alla

Årets balkong 2019, juryns val

Guldmedalj: Trädgård för alla - Härodlat, närodlat och återbrukat

Vinnare av guldmedalj i juryns val är Trädgård för alla - Härodlat, närodlat och återbrukat, av Skillebyholms Trädgårdsutbildning och kreatör Jeanette Söderlund.

Motivering: Bra miljötänk kombinerar odling och estetik med stilskapande återbruk. Mobilia konstruktioner skapar oändliga möjligheter och ger plats för social aktivitet.

Balkong: Pandora

Årets balkong 2019, juryns val

Silvermedalj: Pandora

Vinnare av silvermedalj i juryns val är Pandora, av Systrarnas Trädgårdshandel AB och kreatörerna Linda Ettehag och Gabrielle Ettehag.

Balkong: Undergrowth

Årets balkong 2019, juryns val

Bronsmedalj: Undergrowth

Vinnare av bronsmedalj i juryns val är Undergrowth – I samarbete med Naturen, av kreatörerna Maria Svennbeck och Pim Brendt.

Se alla årets bidrag här